Transport, Bygnings- og Boligudvalget har i marts 2018 modtaget information om boligselskabet FSB’s renoveringsprojekt i Tingbjerg via artikler i Information, jf. bl.a. artiklen ”Da beboerne i Menneskebyen fik øje på asbesten” den 24. marts 2018. Det fremgår af artiklen, at Arbejdstilsynet har givet påbud i forbindelse med sit tilsyn med arbejdsmiljøet i byggesagen.
Beskæftigelsesministeren bedes redegøre for arbejdsmiljøet for de beskæftigede omfattet af asbestrenovering af FSB’s boligblokke i Tingbjerg og herunder bl.a. følgende:
1. Hvor mange beskæftigede har risikeret at blive udsat for asbest i løbet af byggesagen?
2. Hvor mange gange har Arbejdstilsynet ført tilsyn med sikkerhed og sundhed på byggesagen?
3. Hvor mange brud på reglerne om asbest har Arbejdstilsynet konstateret?
4. Hvilke brud på reglerne om asbest har Arbejdstilsynet konstateret, herunder bl.a. krav om forundersøgelse, anmeldelse af asbestarbejde, arbejdsplan, asbestuddannelse og protokolføring samt plan for sikkerhed og sundhed og kemisk APV?
5. Hvilke reaktioner og hvor mange reaktioner har Arbejdstilsynet givet?
6. Hvem er reaktionerne givet til (bygherren, rådgivende & projekterende hhv. udførende firmaer, herunder underentreprenører)?
7. Hvor mange entreprenører, herunder underentreprenører, har udført asbestarbejde på byggesagen?
8. Hvorvidt har Arbejdstilsynets påbud udløst gule og røde smileyer og til hvilke firmaer?
9. Hvad vil ministeren gøre for at styrke håndhævelsen af reglerne om asbest?
10. Vil ministeren arbejde for at indføre en ordning i Danmark, der sikrer, at nedrivning og bortskaffelse af asbest kun må foretages af firmaer, der er anerkendt af myndigheden som kvalificerede til at udføre asbestarbejde, og som er blevet bemyndiget til at påtage sig et sådant arbejde, jf. ILO-konvention 162, artikel 17?
Dato: 25-04-2018
Status: Endeligt besvaret
Emne:
arbejdsmiljø og arbejdsskader