Rigsfællesskabet er i forandring, og rigsfællesskabet har været i forandring et godt stykke tid.
Det er kun godt.
Vi udvikler os efter de målsætninger, vi har i rigsfællesskabet.
Jeg ved, at statsministeren finder, at rigsfællesskabet er meget vigtigt, og han siger også gang på gang, at man gerne vil beholde rigsfællesskabet, sådan som det er.
Men kendsgerningen er, at Grønland har igangsat et forfatningsarbejde.
Grønland har også indsat en minister for selvstændighed.
Så Grønland har sat sig nogle store målsætninger, som kommer til at få en stor betydning for rigsfællesskabet, og på, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden.
Men vi har en ting tilfælles, som vi begge er stolte af, og det er selvstyreloven.
Og i henhold til selvstyreloven har vi en forpligtelse begge veje til at respektere de aftaler, vi har indgået mellem Danmark og Grønland indbyrdes.
Det drejer sig bl.a.
om, at vi har et samtidighedsprincip, hvor vi som to regeringer eller to parlamenter informerer hinanden om ting og sager, som har en stor betydning for det politiske arbejde.
Det har vaklet noget den sidste tid, specielt når det drejer sig om at levere informationer samtidig til det danske parlament, men også levere information til Grønland, specielt når det drejer sig om Thule-kontrakterne.
Så jeg vil gerne spørge statsministeren, om statsministeren agter at sikre, at samtidighedsprincippet til enhver tid overholdes, hvad angår alle spørgsmål, som har med rigsfællesskabet at gøre.