Tak for spørgsmålet.
Egentlig synes jeg, det er lidt ærgerligt, at jeg skal bruge tid på at imødegå spørgsmålets indhold, men det bliver jeg simpelt hen nødt til.
På det omtalte møde uddybede jeg på et spørgsmål fra spørgeren, hvad det var, jeg mente, fordi der åbenbart var opstået tvivl.
Israel viser med den nuværende regering for mig at se ikke den nødvendige vilje og politiske kraft til at arbejde seriøst for en forhandlet løsning, og de seneste udmeldinger om flere udvidelser af bosættelserne trækker yderligere i den forkerte retning.
Den interne palæstinensiske splittelse forhindrer selvstyret i at fremstå som en troværdig forhandlingspart, og det er et stort problem.
I modsætning til den israelske bosættelsespolitik ændrer den palæstinensiske splittelse dog ikke på samme måde situationen på jorden.
Det er kun Israel, der har midlerne til at styre forholdene på jorden.
Det er den grundlæggende udfordring:
Den ene parts manglende vilje, kan man sige, og den anden parts manglende evne, som selvfølgelig også bagvedliggende, som jeg ser det, er et udtryk for, at der også mangler vilje fra den side.
Palæstinensernes manglende evne afspejler altså også en manglende vilje og kraft til intern forsoning.
Det har jeg også svaret til spørgeren i et skriftligt svar fra den 19.
januar.
Den ultimative udfordring er i sidste ende vores, det internationale samfunds, fordi den vedvarende konflikt mellem israelerne og palæstinenserne også berører os.
Afgørende fremskridt mod en forhandlet løsning kan kun ske med et oprigtigt engagement fra parterne selv.
Hvis de ord, der er blevet sagt, om, at man ønsker en tostatsløsning, ikke bliver fulgt op af konkret handling, vilje og evne fra begge sider, bliver det jo ikke til noget, og så vil der stadig væk være en fastlåst situation.
De skibbrudne fredsforhandlinger i 2014 var jo endnu et trist tegn på dette.