Tak for spørgsmålet.
Det følger jo sådan lidt trop med det, vi netop har diskuteret, og derfor vil jeg gerne starte med at gentage, at jeg og regeringen er meget optaget af at sikre lægedækning til alle danskere, uanset hvor man bor, uanset om man bor på landet, hvor der kan være langt mellem husene, eller man bor i byen, hvor man har lidt kortere mellem husene.
Det var jeg sådan set også inde på i min forrige besvarelse, hvor jeg sagde, at jeg har store forventninger til det lægedækningsudvalg, som i starten af januar måned kommer med deres anbefalinger.
Og jeg forventer nogle meget klare anbefalinger, som kan medvirke til at sikre en robust og en stabil lægedækning til alle danskere.
Det er også derfor, som jeg også svarede før, at vi vil se åbent og fordomsfrit på hele det katalog af anbefalinger, der kommer fra udvalget, herunder også kigge på nogle af de gode erfaringer, der er gjort andre steder med hensyn til at rekruttere læger til bl.a.
socialt belastede områder.
Der findes allerede gode eksempler, der kan skeles til, f.eks.
fra Aalborg Øst, hvor kommunen, regionen og et boligselskab er gået sammen om at etablere et attraktivt sundhedshus, fordi attraktive fællesskaber, hvor flere læger arbejder sammen og også arbejder sammen med andre faggrupper, f.eks.
den kommunale sundhedspleje, fysioterapeuter og psykologer, også kan være med til at tiltrække flere læger til f.eks.
udsatte områder.
Derfor skal vi både lade os inspirere af de gode initiativer, der er taget forskellige steder i landet, men vi ønsker også at kigge åbent på de anbefalinger, der kommer fra lægedækningsudvalget, sådan at vi forhåbentlig kan få gjort op med den manglende dækning, vi ser, ikke bare i de socialt udsatte boligområder visse steder, men også i en række landdistriktsområder.