Der er et meget klart behov, som jeg også svarede til det foregående spørgsmål, for, at kommunerne efterlever de regler, som allerede eksisterer.
Og som jeg sagde før ved besvarelsen af spørgsmål S 1126, viser en række praksisundersøgelser på området, at kommunerne laver for mange fejl og ikke administrerer sanktionsreglerne korrekt.
Det er netop også derfor, jeg har indskærpet over for landets kommuner, at der
skal
strammes op på området.
Yderligere har jeg jo også nævnt her i spørgetiden, at jeg har bedt KL om at komme med forslag til, hvordan reglerne kan forenkles.
Jeg har en meget klar forventning om, at kommunerne vil opprioritere området, så vi får sikret, at sanktionsreglerne bliver administreret korrekt.
Derudover har vi jo sammen, altså regeringen og Dansk Folkeparti, indført bl.a.
225-timersreglen, som sikrer, at dem, der kan arbejde, også reelt står til rådighed.
Og det ser ud til, at timereglen virker efter hensigten, at folk kommer i arbejde.
I første omgang er det ikke afgørende, om de kommer i job i få eller mange timer om ugen.
Det afgørende er, at de får en tilknytning til arbejdsmarkedet, og det gælder ikke mindst for flygtninge og indvandrere.
Vi kunne hvert fald konstatere, at andelen, som arbejder ved siden af kontanthjælpen, var 25 pct.
højere i september 2016 end i foråret 2016, altså lige før 225-timersreglen trådte i kraft.
Det skyldes bl.a.
gode konjunkturer, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at timekravet også spiller ind.
Derudover vil jeg jo gerne, som jeg svarede ved det tidligere spørgsmål, række hånden frem til et samarbejde i forhold til at se på, om der skal gøres yderligere på sanktionsområdet.
Én ting er, at det er nødvendigt, at der bliver talt i mere klart sprog og også mere direkte i forhold til de kommuner, der ikke lever op til sanktionsreglerne.
Men der kan også være behov for yderligere opstramninger, for jeg vil gerne understrege igen, at det, som vi så i den tv-udsendelse, der blev sendt i sidste uge, er helt uacceptabelt.