Tak for svaret.
Men jeg kan forstå på svaret til den tidligere spørger, at når der skal sættes ekstra penge af til ældreområdet, skal de gives over blokken, så derfor kan man jo ikke garantere, at pengene kommer de ældre til gode.
Lad os tage udgangspunkt i, at når omprioriteringsbidraget er fuldt udmøntet i 2017, 2018 og 2019, er det altså 2,4 mia.
kr.
mindre, kommunerne får at drive deres service for.
Og 89 pct.
af landets borgmestre svarer, at det vil betyde nedskæringer og besparelser på kernevelfærden og afskedigelse af kommunalt ansatte.
Så med andre ord vil regeringens økonomiske politik betyde færre varme hænder på ældreområdet ude i kommunerne.
Og med min baggrund både som socialudvalgsformand og som borgmester kan jeg uden at ryste på hånden sige, at der allerede løbes rigtig stærkt i ældreplejen ude i kommunerne.
Og det er min klare opfattelse, at med besparelser på 2,4 mia.
kr.
i kommunerne hvert år i årene 2017, 2018 og 2019 vil det betyde, at omsorgsopgaver som eksempelvis det at have tid til at drage omsorg for de ældre vil der simpelt hen ikke være tid og økonomi til.
Venstres finansordfører, hr.
Jacob Jensen, står jo også ved, at regeringens ønske med omprioriteringsbidraget er at kunne prioritere en større del af pengene fra Christiansborg, og så kan man frygte, at det måske bliver de ældre, der kommer til at betale for regeringens ønske om skattelettelser.
Det er selvfølgelig helt legitimt politisk, at man fra Venstres side ønsker at tage penge fra kommunerne for at få penge til andre områder, som tilsyneladende er mere væsentlige for Venstre end at tage sig ordentligt af de ældre ude i kommunerne.
Men så synes jeg også, det vil være mere anstændigt, at man fra Venstres side så også meldte klart ud, at man ønsker at skære på velfærden for f.eks.
at få plads til skattelettelser.
Men mener ministeren, at eksempelvis den konservative borgmester Michael Ziegler tager helt fejl, når han udtaler, at regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag vil betyde besparelser på ældreområdet?