Lad mig starte med at slå fast, at de fleste almene boligområder jo er velfungerende og udgangspunktet for et godt liv for mange børn og for mange voksne, som bor der.
Men der er desværre også boligområder, hvor det er gået skævt.
Ringparken i Slagelse er et af de boligområder, som er udfordret af en skæv beboersammensætning og et meget dårligt image.
Konsekvenserne er kendte:
Utrygheden bider sig fast.
Vi får en situation, hvor taxachauffører og andre udefra kommende ikke ønsker at køre ind i området og slet ikke, når gadelygterne er slukket.
Det er uacceptabelt, og derfor gør regeringen noget ved det.
I de her uger, og det ved fru Louise Schack Elholm godt, forhandler vi jo faktisk i Folketinget lovforslaget L 107 om brugen af Landsbyggefondens midler i de næste 4 år.
Lovforslaget udmønter jo boligaftalen fra november sidste år, som jeg indgik sammen med Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF.
Venstre og Liberal Alliance er som bekendt ikke med her.
Og det er da ærgerligt, når vi nu lige har indgået en god aftale, der sikrer 465 mio.
kr.
om året i 4 år til boligsociale indsatser i vores udsatte boligområder.
Vi baner faktisk vejen for sociale forbedringer, attraktive boliger, flere beboere i beskæftigelse og et brud med boligområdernes isolation, og tryghed er et afgørende element i den her aftale.
Både de boligsociale midler, infrastrukturpuljen og pengene inden for de fysiske investeringsrammer skal prioriteres i forhold til tryghedsskabende indsatser, også i Ringparken.
I Ringparken har de en helhedsplan, som prioriterer trygheden i boligområdet, så mon ikke også boligorganisationen og kommunen vil tage hånd om problemer med de slukkede gadelygter i Ringparken.
Der er ingen tvivl om, at det er et dårligt sted at spare, og vi ved alle, at god gadebelysning er afgørende for, at man kan føle sig tryg, uanset hvor det er, om det er i Ringparken i Slagelse, eller om det er et andet sted, f.eks.
i Rungsted.