Foretager Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted analyser for urenheder af antibiotika i nyrer, i kød og i blod fra svin ved hjælp af den såkaldte 4-plade metode? I bekræftende fald bedes oplyst, om analyserne anvendes til forskning, kødkontrol eller andre formål. Endvidere bedes oplyst, hvilke erfaringer Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted har med sådanne analyser, herunder dokumentation for forekomsten og frekvensen af falske positive analyseresultater og analysetiden (antal arbejdsdage). Det bedes også oplyst om Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted kan analysere prøverne akkrediteret og i bekræftende fald, hvilke specifikke krav, der skal være opfyldt for, at et analyseresultat er akkrediteret, samt om Fødevarestyrelsen, Kødkontrollen og/eller Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted kan udtage prøverne akkrediteret og i bekræftende fald, hvilke specifikke krav der skal være opfyldt for, at en prøveudtagning er akkrediteret.
Dato: 04-02-2015
Status: Endeligt besvaret
Emne:
fødevaresikkerhed og fødevarekontrol