Det, der kendetegner debatterne, både i finanslovsforhandlingerne og også her i dag, er, at der egentlig ikke, tror jeg, er nogen uenighed mellem regeringen og Enhedslisten om, at vi skal gøre mere for de ældre.
Det er Enhedslisten, som har valgt at sætte det her på årets finanslov, jeg vil ikke tage noget af æren fra Enhedslisten i den forbindelse; det er Enhedslisten, som har gjort det.
Enhedslisten har valgt at gå ind i forhandlingslokalet og sige:
I år sætter vi fokus på de ældre.
Det er noget, vi alle sammen gerne vil, vi har været lydhøre, og der ligger nu 1 mia.
kr.
til de ældre hvert år fremadrettet.
Det, der så kan undre, er, at Enhedslisten, når de har stillet det her krav, ikke vil slå til i forhold til at sikre, at de penge kommer ud og bliver brugt i forhold til de ældre.
Det er jo nuancer, som skiller Enhedslisten og regeringen.
Regeringen forsøger at finde en balance mellem, at vi har kommunalt selvstyre, og at man samtidig sikrer det, som jeg udmærket kan forstå Enhedslisten er optaget af, nemlig det her med, at når vi afsætter penge til de ældre, skal de selvfølgelig også gå til lige præcis det, vi snakker om, altså at de ældre kan få bad to gange om ugen, hvis de ønsker det.
Jeg kan sagtens forstå, at Enhedslisten ikke ønsker hensigtserklæringer eller noget andet; pengene skal selvfølgelig gå til det, vi afsætter dem til.
Den balance synes vi regeringen har fundet.
Enhedslisten har sat det her på dagsordenen, Enhedslisten har fået det, som man gerne vil have det, og det, der så er ærgerligt nu, er, at man ikke kan sparke den her bold i mål og sikre, at pengene nu kommer ud til de ældre.