Jamen vi bakker meget op om indsatsen fra politiet imod de her rockerborge.
Og det er klart, at når rockerborgene er der, så er det vigtigt, at politiet også sørger for, at borgerne i de områder, hvor de er, kan se, at her er der altså nogle, der er på borgernes side, der er på den lovlydige del af befolkningens side.
Vi må sige generelt, at der er en stor utryghed i dag omkring de her rockerborge.
Og når vi i Dansk Folkeparti har interesseret os for det – i særlig grad på det sidste, men også tidligere – har det været på grund af, at der har været det indtryk hos naboerne, typisk i villakvarterer eller inde i bymæssig bebyggelse, at myndighederne ikke rigtig har kunnet gøre noget ved det.
Måske har der været politi på stedet i perioder, men rockerborgene har været der konstant, og man har som naboer skullet leve med den situation igennem lang tid.
Tudskærvej i Vanløse er jo en sag, som taler sit tydelige sprog.
Vi har en sag i Brønshøj.
Vi har Esbjerg, Horsens, Randers, Rødovre, Vejle, Fredericia, Aarhus, Odense, Kolding, Aabenraa og Esbjerg som eksempler på byer, hvor der har været diskussioner, og hvor der har været utryghed omkring rockerborge.
Vores synspunkt er, at nu bør regeringen gribe til at handle på det og ikke bare love, at politiet i perioder kan være mere til stede, selv om det er fint, men det er jo i virkeligheden ikke nok at gøre fra regeringens side.
Vi havde håbet, at bandepakken ville hjælpe på det.
Vi foreslår, at regeringen bruger hashklubloven, som er i overensstemmelse med grundloven – det må man jo regne med, når Folketinget har vedtaget den, og regeringen stadig væk går ind for den.
Hvilke forhindringer ser justitsministeren i, at vi bruger principperne for hashklubloven, som har lukket en hel række hashklubber, i forhold til også at kunne lukke de rockerborge, der gør hverdagen utryg for mange familier?