Det var jo i sandhed en meget skelsættende tale, som den britiske premierminister, David Cameron, kom med i sidste uge, og også en tale, der – selv om nogle måske har syntes, de ville gøre lidt grin med den og være sådan lidt nedvurderende i forhold til den – har sat gang i debatten på godt og ondt i forskellige lande og selvfølgelig også i Danmark.
Og det er godt.
Det er også derfor, vi synes i Dansk Folkeparti, at det er yderst relevant, at vi her i Folketinget hører statsministeren om, hvad det giver anledning til.
Jeg tror faktisk, at statsministeren måske kunne have vundet lidt mere, hvis man havde været lidt mere åben over for det, som David Cameron har sagt i forbindelse med sin tale.
Skiftende statsministre har jo faktisk ønsket – det har de i hvert fald sagt – at der skulle bygges bro mellem det, man har kaldt jasiden og nejsiden i Danmark.
Det er jo sådan, at den danske befolkning er ret uenige om, om vi skal have meget mere EU, eller vi skal have meget mindre EU.
Jeg tror, at statsministeren og regeringen skulle have valgt den linje, og det kunne jeg jo så opfordre statsministeren til, og spørge, om statsminiseren vil, altså anlægge den linje, hvor man – i lighed med hvad den britiske regering og det britiske konservative parti gør nu – undersøger, om EU faktisk er gået for langt på nogle områder.
Og om der er brug for at tage noget af suveræniteten tilbage til det britiske parlament, det danske Folketing og de andre nationale parlamenter, i stedet for hele tiden at ændre vedtægterne, kan man sige, for klubben med henblik på at overføre mere magt til den centrale klub i Bruxelles.
Kunne det ikke være en vej at gå?
Statsministeren har jo selv sagt, da hun trådte til, at hun ville være statsminister for hele den danske befolkning.
Mon ikke det kunne være en idé så at lytte lidt til, hvad dem, der er meget skeptiske over for EU, siger, og det er jo sådan cirka halvdelen af den danske befolkning.