Spørgsmålet er jo ikke stillet uden grund.
Det er jo stillet, fordi jeg – og jeg tror også andre politikere, jeg er i hvert fald bekendt med, at der er andre politikere, der har fået samme henvendelse – får at vide af polititjenestemænd, at de føler sig truet på deres ytringsfrihed i det daglige i den her tid.
Det er jo for mig at se meget uheldigt, fordi man som offentligt ansat, som ministeren også er inde på, har en udbredt grad af ytringsfrihed.
Det er klart, at man jo ikke inden for de regler, der nu er i en virksomhed og selvfølgelig også inden for politiet, kan ytre sig på hele politiets vegne i konkrete sager, hvis ikke der er belæg for det, og hvis man ikke er den, der skal gøre det, men man kan ytre sig på egne vegne.
F.eks.
det, der hedder Facebook, er jo et sted, hvor stort set alle kan ytre sig hele tiden, og det kan polititjenestemænd også gøre.
Facebook er jo sådan et medie, hvor man kan komme med små og store hverdagsoplevelser, og politifolk kan selvfølgelig også have et behov for at skrive ting på Facebook, de har oplevet, uden på den måde at udtale sig på hele politiets vegne.
Jeg er altså som sagt blevet kontaktet af polititjenestemænd, der har været til såkaldte bekymringssamtaler med ledelsen rundtomkring – det er ikke bare et sted i landet, det er flere steder i landet – fordi de har ytret sig offentligt på Facebook.
Der er jo ikke noget galt i, at en politimand skriver noget på Facebook, og for mig at se er det uheldigt, hvis man så får at vide, at hvis man gør det en anden gang, bliver man i øvrigt fyret eller forflyttet eller truet i det hele taget på ens levebrød.
Så jeg kunne godt tænke mig at høre justitsministeren, om ministeren vil være med til at udforme nogle retningslinjer, som gør, at polititjenestemændene er beskyttet i forbindelse med de ytringer, de måtte komme med på egne vegne i det offentlige rum, og jeg understreger på egne vegne.
Jeg synes, at det er vigtigt, at vi giver den ytringsfrihed, som lovgivningen faktisk giver mulighed for, også til politifolk.