Tak for det.
Vi har under udvalgsbehandlingen været lidt i tvivl, om vi fra Dansk Folkepartis side skulle stemme for eller imod.
Det skyldes simpelt hen det her forslag omkring hittegods.
Jeg mener, at den måde, hittegods bliver håndteret på i dag, er decideret utidssvarende og gammeldags.
Nogle registrerer det i hånden, nogle registrerer det på et Excelark, mens nogle registrerer det i et eget system, hvor ingen kan slå op og finde ud af, hvor tingene rent faktisk er.
Det betyder, at hvis man som borger mister en genstand i toget mellem Aarhus og København, så kan man ringe til samtlige hittegodssteder for at finde ud af, om den ting er blevet fundet.
Og det kan i øvrigt ikke slås op digitalt.
Når vi ellers taler om, at vi lever i digitaliseringens tidsalder, så virker det altså meget, meget gammeldags at håndtere det på den måde.
Den løsning, som er foreslået, er bare, at man hæver beløbsgrænsen fra 200 kr.
til 500 kr.
Det er lidt tilfældigt, hvem der skal anslå værdien.
Affektionsværdi har en betydning, men hvem der kan se om noget har en affektionsværdi og hvad tingene er værd osv., er meget, meget svært at sige.
I stedet for at støtte det siger vi i Dansk Folkeparti nej, for vi mener faktisk, det er vigtigt, at man i stedet ser på at finde en fælles løsning og lave noget moderne vedrørende hittegods, sådan at det måske ikke kun er en tredjedel af de her 112.000 genstande, som folk mister i løbet af et år, som kommer tilbage, men at det vil være flere genstande, der kommer tilbage til ejerne.
Der er rent faktisk ting, man mister, som man meget gerne vil have igen, men hvor det er komplet håbløst at finde det.
Derfor vil Dansk Folkeparti stemme nej til forslaget.