Når vi diskuterer de sociale ydelser, har regeringen to vigtige målsætninger.
Den ene handler om at bekæmpe fattigdom.
Nu har jeg selvfølgelig noteret mig spørgerens synspunkter om det og kan vist på et ret sikkert grundlag konkludere, at vi ikke er enige.
Jeg synes, at fattigdom er et alvorligt problem i Danmark.
Jeg har i en årrække været socialordfører og har kunnet se, hvor alvorlige konsekvenser det kan have for børn, når de år efter år lever med store materielle afsavn.
Antallet af lejere, der bliver smidt ud af deres lejligheder i Danmark, fordi de ikke har råd til at betale deres husleje, har været støt stigende i en årrække.
De frivillige organisationer melder om stadig flere ansøgere til julehjælp, og vi har en række undersøgelser, der dokumenterer, at en af de mest alvorlige konsekvenser, det kan have for børn at vokse op i fattigdom, er, at de ikke får de samme muligheder som andre børn.
Der sker ofte et fravalg af fritidsaktiviteter, det er ikke sikkert, at de kan få lov til at holde fødselsdag og indgå i det samme aktive hverdagsliv som andre børn.
Det synes jeg er alvorligt.
Derfor har vi en erklæret målsætning om at bekæmpe fattigdom, og derfor afskaffer vi de lave sociale ydelser.
Samtidig med det har vi et erklæret mål om at udvide arbejdsudbuddet, og som det nok er spørgeren bekendt, har jeg selv som beskæftigelsesminister meldt ud, at en af mine væsentligste opgaver bliver at udfordre den præmis, at ca.
750.000 danskere i den erhvervsdygtige alder står uden for arbejdsmarkedet.
Det er klart, at når man afskaffer de lave sociale ydelser, kan det godt i første omgang have en negativ beskæftigelseseffekt, men det her initiativ hverken kan eller skal stå alene.
Som det er spørgeren bekendt, har vi allerede nu fremsat forslag, som vi behandler i regi af satspuljen, for at sikre os, at de, der tidligere har modtaget den lave ydelse, er matchvurderet korrekt, altså om de reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.
Men der er også behov for en hel reform af kontanthjælpsområdet, så vi på den ene side sikrer, at de kontanthjælpsmodtagere, der er arbejdsmarkedsparate, står til rådighed, og at de unge kommer i uddannelse, og på den anden side sikrer, at vi får lavet en helhedsorienteret og tværfaglig indsats for de kontanthjælpsmodtagere, der har andre problemer end ledighed – og for nogles vedkommende er det en langmodig og omsorgsfuld indsats.
Så det her forslag kan ikke stå alene.