Tak.
Det fremgår af regeringsgrundlaget, at regeringen ønsker inden for folkekirkens grundlovssikrede særstilling at indrette en mere tidssvarende og klar styringsstruktur af den danske folkekirke, og det ønsker jeg som kirkeminister naturligvis at arbejde for at få opfyldt.
Det handler ikke om en ændring af grundlovens § 4 om folkekirkens særstilling, det er derimod et arbejde inden for rammerne af grundlovens § 66, der siger, at folkekirkens forfatning ordnes ved lov.
Det er det, vi vil kigge på, altså § 66.
Og igen, regeringen ønsker inden for folkekirkens grundlovssikrede særstilling at indrette en mere tidssvarende og klar styringsstruktur af den danske folkekirke.
Jeg vil i den kommende tid drøfte bredt med alle partier i Folketinget, og selvfølgelig også Dansk Folkeparti, hvordan vi kan få det element igennem.
Det, som er vigtigt for mig og for regeringen, er, at vi får et udvalg og selvfølgelig også et kommissorium, som forhåbentlig er repræsenteret af alle partier.
Det her er ikke regeringens folkekirke, det er heller ikke oppositionens folkekirke.
Det er vores alle sammens folkekirke.
Derfor ønsker vi selvfølgelig, at alle er bag det kommissorium.
Vi ønsker også, at det udvalg, der forhåbentlig skal arbejde de næste par år, bliver sammensat af både modstandere og tilhængere, så vi kan få alle aspekter belyst.
Det fremgår også af regeringsgrundlaget, at Danmark efter regeringens opfattelse har brug for en ny diskussion om grundloven.
Det er også det, som spørgeren efterlyser et svar på.
Det fremgår også, at regeringen vil tage initiativ til brede drøftelser med alle Folketingets partier om et kommissorium for nedsættelse af en grundlovskommission, men jeg har også lyst til lige at tilføje, at spørgsmålet om en grundlovskommission ligger uden for mit ressortområde.
Nu kan jeg se, at formanden har rejst sig op – der var faktisk tre spørgsmål i ét, så jeg tillader mig at svare på sidste del lige om lidt.