Der må foreligge en eller anden misforståelse, for der udestår ikke nogen drøftelse af genopretningspakken, for den er vedtaget af Folketinget.
Den er inkorporeret i den finanslov, som Folketinget vedtog før juleferien.
Alle beslutninger er truffet.
De beslutninger, der skal sikre, at Danmark i 2011, 2012 og 2013 konsoliderer, hvad der svarer til 0,5 pct.
af BNP om året, nemlig 24 mia.
kr., er truffet.
Krone til krone er de fuldstændig truffet.
Jeg har godt set, at der også i offentligheden kører en debat om det kommunale merforbrug i indeværende år.
Jeg må sige, at det spiller ingen trille i forhold til de konvergenskrav, som vi skal indfri ifølge de EU-henstillinger, vi har fået.
Det handler om, at vi med afsæt i den 31.
december 2010 skal sikre, at der ikke er noget kommunalt merforbrug i 2011, 2012 og 2013.
Det har vi indgået en aftale med kommunerne om.
Kommunerne har budgetlagt med luft op til det, der er aftalt, på den gode side af 1 mia.
kr.
Folketinget har i øvrigt med et flertal, der efter min mening ikke er bredt nok, men det er jo bare beklageligt, vedtaget et sæt love, der sikrer, at der kommer en anden grad af budgetdisciplin i kommunerne, fordi en stor del af bloktilskuddet er betinget af aftaleoverholdelse, og fordi modregningsinstrumenterne over for de kommuner, hvis budgetter måtte skride, er skærpet.
Så der er meget præcist ved lovgivning både vedtaget hele den her genopretningspakke og de redskaber, der skal sikre, at det bliver efterlevet, for så vidt angår det, at der ikke er nogen vækst i de offentlige forbrugsudgifter ud over løn og inflation.
Så er det rigtigt, at i forhold til at komme videre og ind i fremtiden har regeringen fremlagt i alt tre reformskitser, nemlig en SU-reform, en førtidspensionsreform og en tilbagetrækningsreform, som skal forhandles, og som jeg håber at der kan findes løsninger på.
Jeg har jo markeret, at når vi senere i foråret har fremlagt 2020-planen, hvor man kan se det fulde perspektiv, er der basis for at tage drøftelser om den store klump, som for alvor vil flytte noget, og hvor jeg gerne vil kvittere for, at Det Radikale Venstre bakker så varmt op om regeringens politik, nemlig tilbagetrækningsreformen.