Tak.
Vi kan lige vende tilbage til de små værker.
Jeg kunne godt tænke mig lige at blive ved det mere overordnede.
Et vigtigt argument for os for at ville have den her omstilling, er jo også, at vi gerne vil være uafhængige af måske lidt mere usikre regimer i omverdenen.
Der frygter jeg lidt, at den her stærke fokusering og superoptimering på at blive CO
2
-neutrale i de større byer ved at foretage en let øvelse, der går ud på at gå fra kul over til træflis og så opsuge en meget stor del af den mængde, vi har til rådighed, kan være med til at fastholde os i en afhængighed af importerede energikilder fra udlandet.
I stedet for at være afhængige af Mellemøsten kan vi pludselig blive afhængige af lande i Østeuropa, Rusland f.eks., som i sidste ende kan komme til at have lige så stor indflydelse som den, Mellemøsten har på oliepriserne.
Derfor vil jeg gerne have den her overordnede diskussion om superoptimering i de større byer, en superoptimering, der går ud på, at de gerne vil kunne gå ud og sige, at de er CO
2
-neutrale.
Men det sker på bekostning af helheden, i stedet for at vi laver en plan for hele vores energiforsyning.
Det er den diskussion, jeg gerne vil ind på.
Jeg synes, storbyer måske har andre muligheder end bare at gå over til træflis.
Man bør jo udnytte hele paletten af forskellige energikilder i stedet for at risikere at ende i en ny afhængighed, bare af nogle andre lande end dem, vi er afhængige af i dag.
Hvad angår efterspørgslen på biomasse, vil jeg sige, at det jo ikke kun er i Danmark, vi skal lave den her omstilling.
Det vil sige, at vi kan forvente, at der bliver væsentlig større efterspørgsel på verdensplan, hvad der også kan gøre den energikilde usikker.
Så mit spørgsmål her er:
Er der ikke en risiko for, at vi ikke får noget ud af det, at vi ikke får nogen job ud af det ved bare at importere flis for at kunne sige, nu omstiller København eller Aarhus sig?
Var det ikke bedre, at vi også havde et jobfokus?