L 75 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love.

(Indberetning af indtægter fra sommerhusudlejning kombineret med forhøjet bundfradrag, ophævelse af fradrag for tobaksudgifter m.v.).

Af: Skatteminister Troels Lund Poulsen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Ændringsforslag til 2. behandling

Afgivet: 10-12-2010

Ændringsforslag nr. 3 af skatteministeren stillet den 10.12.2010 uden for betænkningen

20101_l75_aendringsforslag_beh2932758.pdf
Html-version

Ændringsforslag stillet den 10. december 2010 uden for betænkningen

Til § 2

Af skatteministeren:

3) I det under nr. 1 foreslåede § 11, stk. 2, indsættes efter 3. pkt. som nyt punktum:

»Hvis afståelsen er omfattet af 1. pkt., bortfalder ved beregning af den skattepligtige indkomst af fortjeneste ved afståelse af den ejendom, hvori fortjenesten oprindelig har været anbragt, nedslag i denne ejendoms anskaffelsessum efter § 6 A, § 6 C eller § 10.«


[Bortfald af nedslag i en ejendoms anskaffelsessum, for så vidt angår genanbragt fortjeneste]

Bemærkninger

Til nr. 3

Efter lovforslaget vil nedslaget i anskaffelsessummen med den genanbragte fortjeneste ikke bortfalde, når fortjenesten beregnes ved afståelsen af den ejendom, hvori fortjenesten er genanbragt. For de ejendomme, der sælges med et tab, kan det betyde, at den skattemæssige behandling bliver hårdere end den behandling, der gælder for ejendomme, der er omfattet af de tilsvarende regler for ejendomme, hvor ejendomsavancebeskatningslovens § 9, stk. 4, finder anvendelse.


Ændringsforslaget medfører, at der ved beregningen af fortjenesten ses bort fra det nedslag i anskaffelsessummen, der er en følge af, at der er genanbragt fortjeneste i ejendommen. Derved kommer de foreslåede regler, for så vidt angår beregningen af fortjenesten af den ejendom, der afstås, i overensstemmelse med reglerne i ejendomsavancebeskatningslovens § 9, stk. 4.