Jeg står her med et presseklip fra Ældre Sagen, hvor der gives udtryk for en klar kritik af det her lovforslag.
Det, Ældre Sagen giver udtryk for, er, at det bl.a.
er landets folkepensionister, der kommer i klemme, hvis det her lovforslag bliver vedtaget.
Det, Ældre Sagen giver udtryk for, er, at skal man i større omfang ansøge om folkepension via internettet, vil rigtig mange folkepensionister komme i klemme.
Ældre Sagen giver udtryk for, at det er op imod halvdelen af ældre over 65 år, der ikke har internet på deres bopæl.
Så Ældre Sagen bruger altså dagen i dag til at sende det klare signal, bl.a.
til Dansk Folkeparti, at det er sidste chance for at få lavet det her om.
Under andenbehandlingen havde vi ordet for at rejse en kritik af flere elementer i det her forslag.
Vi prøvede, måske forgæves – ja, det ser sådan ud, for der er ikke rigtig nogen fra regeringen, der lytter – at sende det klare signal, at der altså er noget hastværk i det her forslag.
Regeringen gav udtryk for, at der er penge at spare på det her område, men vi havde forleden en eksperthøring, der viste, at det er tvivlsomt, om der er penge at spare på forslaget.
Den velansete professor på Aarhus Universitet Jørgen Grønnegård Christensen gav udtryk for, at det her forslag er et udtryk for fugle på taget.
Det er altså meget, meget tvivlsomt, om der er de penge at spare, som man lægger op til, ved at lave den her centralisering af den objektive sagsbehandling.
Forsker Roger Buch gav udtryk for, at hans vurdering er, at man måske vil tjene flere penge på de stakkels mennesker, der ikke får deres lovbestemte folkepension, der ikke får deres lovbestemte boligsikring, end man vil tjene på de administrative besparelser, der ligger her.
Der er tale om en beskeden og kun uvis besparelse administrativt på måske halvanden procent.
Hvor mange kan forestille sig en stor koncern, en stor virksomhed, som ville foretage så voldsomme ændringer af deres struktur og organisation, hvis det var, der kun var udsigt til så beskeden en administrativ besparelse, og hvis det så også var sådan, at det var tvivlsomt, om den besparelse blev sådan?
Det gælder vel at mærke, når det også i løbet af behandlingen af det her lovforslag er blevet tydeligt, at der er så meget usikkerhed, også i forbindelse med borgernes sagsbehandling og deres ret til de lovmæssigt bestemte ydelser, at den faktisk kan komme under pres, for man risikerer, som også eksperterne gav udtryk for, at sætte sig imellem to stole.
Skal man ansøge om folkepension, er det hos Udbetaling Danmark; skal man have et brilletilskud eller en fodbehandling, er det hos kommunens borgerservice.
Man risikerer altså ikke at få fuld oplysning om de rettigheder, man har, man risikerer at sætte sig mellem to stole.
Så der er altså det økonomiske, hvor det er stærkt tvivlsomt, om man rent faktisk kan få den her besparelse, og der er borgernes ve og vel, hvor vi risikerer, at borgere, der har behov for den her hjælp, ikke får den.
Så er der sidst, men ikke mindst, medarbejdernes situation.
Der lægges op til, at der er medarbejdere, der skal flytte op til flere hundrede kilometer for at være i de her nye centrale centre under Udbetaling Danmark.
Det vil være en katastrofe for mange af de familier, som er involveret i det, men det gør det altså også usikkert, om der fremover vil være kvalificeret arbejdskraft til at løse de opgaver, som skal løses her.
Der er så meget, der taler for at udskyde det her lovforslag.
Der er så meget, der taler for at få tænkt sig ordentligt om, inden man haster det her igennem.
Man har selv fra regeringens side sagt, at det først er i 2015, man kan være klar med et nyt it-system – eller det er først der, det skal sendes i udbud, og så bliver det først senere færdigt – og alligevel vil man til at implementere det nye Udbetaling Danmark fra 2012.
Der er udsigt til en gentagelse af hele skandalen om tinglysningen, og her skal vi være opmærksomme på, at det ikke er papirer og penge, der kommer i klemme.
Her er det mennesker af kød og blod, her er det folkepensionister, der risikerer ikke at få de ydelser, de har krav på.
Jeg synes, det vil være rimeligt at høre Dansk Folkepartis forklaring på, at de i den her sag, når de om lidt trykker på knappen, stemmer for, at folkepensionister skal have det ringere, og stemmer direkte imod en klar advarsel fra Ældre Sagen.
Jeg synes, vi skulle høre Dansk Folkeparti i den her sag.
Når vi stemmer om lidt, stemmer vi imod Ældre Sagens helt klare anbefaling.
Vi kommer til at svigte landets ældre, når vi stemmer, hvis det er, Dansk Folkeparti holder fast i deres støtte til regeringens makværk på det her område.