Jeg håber, at ministeren lytter til debatten.
Jeg ved godt, at man har mange ting, der skal klares af på sådan en dag, men det er faktisk et forslag, som kommer til at få rigtig stor betydning for mange mennesker, og man må, som de to foregående ordførere har været inde på, sige, at den høring, vi havde i Arbejdsmarkedsudvalget, altså ikke gjorde, at vi blev mindre i tvivl om det her forslag.
Tværtimod må man sige, at det cementerede den store frygt, som rigtig mange har, for, hvor galt det kan gå.
Derfor håber jeg, at regeringen lytter, og at man ikke vil gennemtvinge, at det her forslag sættes i værk.
Vi så med den digitale tinglysning, hvor galt det kom til at gå.
Der havde vi fået løfter fra den daværende justitsminister om, at man ikke ville sætte det i værk, før man var hundrede tyve procent sikker på, at det virkede.
Men det gjorde man altså alligevel, og mange mennesker fik penge i klemme.
Med det her forslag om Udbetaling Danmark er det ikke bare nogen penge, der kommer i klemme; det er mennesker, der skal bruge deres folkepension, deres boligstøtte osv.
til at leve af.
Det er de penge, de skal bruge til at betale deres husleje, som de risikerer ikke kommer, og derfor håber jeg altså, at regeringen lytter meget nøje til de mange bekymringer, der kommer frem, bl.a.
for at der stort set ikke er nogen ansatte, der vil følge med.
Da man jo i første omgang skal fortsætte med det system, der kører i dag, så har man jo brug for de ansatte, der ved, hvordan tingene fungerer, for at kunne gennemføre, at folk faktisk får deres pension, at folk får deres boligstøtte og ikke risikerer at blive sat på gaden, fordi de mangler deres penge.
Det synes jeg er noget, som regeringen skal tage meget alvorligt.
Det håber jeg at man gør.
Jeg håber, at ministeren vil komme på talerstolen og sige lidt om, hvordan regeringen opfatter den situation.
Vi hørte jo så også, at den besparelse, som regeringen har regnet med, er meget, meget usikker.
Vi hørte, at Kommunernes Landsforening igen er gået i gang med at kigge på beregningerne, fordi de kan se, at forudsætningerne ikke holder, bl.a.
fordi flere kommuner allerede har sparet på det her område i forhold til de tal, som man lagde til grund, dengang man begyndte at diskutere, at man ville centralisere udbetalingerne.
Så der er meget, der ikke holder i det her.
Det er svært at se, hvad formålet egentlig er, og der er en stor risiko for, at de mennesker, der har mest brug for, at det her fungerer, kommer til at mangle deres penge.
Herunder skal man huske på, at det jo også angår nogle af de mest udsatte borgere, der er afhængige af, at de får deres penge – borgere, der også har behov for at kunne tale med de sagsbehandlere, som træffer afgørelserne.
Der har vi fået klart svar om, at det slet ikke er meningen, at borgerne skal kunne kontakte sagsbehandlerne.
Man får altså et system, hvor der sidder nogen og træffer afgørelser i ens sag.
Der sidder nogen og træffer beslutning om, hvor meget man skal have i pension, hvor meget man skal have i boligstøtte osv., men man kan ikke komme til at snakke med dem.
Man må slet ikke være i kontakt med dem.
Det er altså noget helt nyt i Danmark, at man siger, at borgerne ikke må komme i kontakt med de sagsbehandlere, der træffer afgørelser i deres sager.
Det synes jeg klart også er noget af det, som vi ikke skal acceptere fra Folketingets side.
Det er ikke den måde, vi ønsker at det offentlige skal fungere på i Danmark.
Så fra Enhedslistens side siger vi klart nej til det her forslag, og vi håber virkelig, at regeringen vil lytte til de mange bekymringer, der kom frem ved høringen, og at man, hvis ikke man vil trække forslaget, så i hvert fald vil udskyde det, indtil man er sikker på, at forudsætningerne er i orden.