Tak.
Det er første gang i den tid, jeg har været her, jeg ved en tredjebehandling har taget ordet, og hvis det skulle nås, skulle det være nu.
Jeg vil lige sige, at da vi havde første behandling af dette lovforslag – og nu kigger jeg på ministeren – havde vi en kritik af lovforslaget, der gik på, at der var for meget juristeri og for lidt sagkyndighed, og at de ikke selv kunne tage det op.
Men det, der var det værste, var, at høringssvarene ikke alle sammen var kommet ind, fordi der var for kort høringsfrist, og derfor sagde vi, vi ville stemme gult.
Senere er der kommet mange henvendelser til udvalget om dette lovforslag, bl.a.
er formanden for Klagenævnet, en landsdommer, kommet med nogle meget saglige argumenter for, at der var nogle ting, der kunne ændres i dette lovforslag.
Udvalget har taget det her alvorligt, og jeg vil rose alle i udvalget med formanden i spidsen for virkelig at have taget det her som en alvorlig sag.
I dette arbejde vil jeg også specielt rose Dansk Folkepartis ordfører, fru Colette Brix, som arbejdede meget seriøst om det sammen med Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre og kom med to ændringsforslag.
Jeg vil sige til ministeren, at vi nu lige pludselig har over 90 mandater for ændringsforslaget.
Når jeg rejser rundt i verden og holder møde med IPU og OSCE, siger jeg, at hvis der er 90 mandater i Folketinget for noget, da der ikke er noget over eller ved siden af Folketinget, bliver det gennemført.
Det, der sker nu, er, at Dansk Folkeparti bliver presset, fordi der er et forlig, og vi har stor respekt for forlig.
Vi vidste godt, der var et forlig, men vi syntes bestemt, det var i overensstemmelse med forliget, og vi havde nogle forbedringer.
Der er nogle ting, jeg er ked af nu her, hvor jeg skal ud at holde grundlovstale:
Jeg er ked af, at vi indgik et forlig, hvor vi i detaljer skrev, hvad det går ud på, og det vil sige, at de høringssvar, der kom ind, reelt ingen betydning har, uanset hvor gode de er, men jeg er mere ked af, at når jeg rejser til Panama og holder tale om parlamentarisme og 90 mandater, så bliver det efter min opfattelse ikke taget alvorligt.
Derfor blev disse ændringsforslag indledningsvis taget af, og da vi kunne konstatere, at der ikke var flertal for dem, hvilket er en skade, blev de ikke sat på igen.
Jeg vil sige, at konsekvensen af det er, at vi har ændret vores holdning fra at stemme gult til det til nu at stemme rødt til det.
Og det er ærgerligt, at jeg skal forlade Folketinget, her når valget bliver udskrevet, med en følelse af, at man egentlig ikke er interesseret i et samarbejde, og at man slet ikke er interesseret i det med parlamentarisme og 90 mandater.
Det er også skidt, når jeg skal holde min grundlovstale i Thisted her på søndag.
Jeg beklager det, vil jeg sige til ministeren.