Over tid er det helt naturligt, at Folketinget også ser på sine egne arbejdsformer, og det er jo i forretningsordenen, at det fastsættes.
Det, der er sket, er, at der nu er fremsat et forslag, og der er afgivet betænkning af Udvalget for Forretningsordenen om en række forhold vedrørende forretningsordenen og også om forhold, der ikke direkte står i forretningsordenen.
Både betænkningen og indstillingen i betænkningen kan Venstre fuldt ud støtte.
Det, der bl.a.
sker, er, at der oprettes et udvalg for landdistrikter og øer.
Det er vigtigt for os at få sat øget fokus på landdistrikternes forhold og på småøernes forhold, og det ønsker vi vil ske, når der bliver lavet dette stående udvalg vedrørende landdistrikter og øer.
I dag er det således, at småøerne jo har deres eget udvalg, Økontaktudvalget, som består af et medlem fra hvert parti herinde.
Det bliver i den forbindelse nedlagt, og i stedet for vil arbejdet foregå i Udvalget for Landdistrikter og Øer, og der bliver samtidig mulighed for, at det pågældende stående udvalg kan lave et underudvalg, der i særlig grad fokuserer på øerne.
Samlet set vil en oprettelse af dette stående udvalg være en styrkelse af hele vores landdistriktssyn og også vores syn på øerne og de forhold, der gælder for øerne.
Ligeledes bliver der lavet et ligestillingsudvalg.
Det har vi jo hidtil ikke haft i Folketinget, men vi har haft en ligestillingsminister igennem rigtig mange år, og man har nu fundet det betimeligt at lave et ligestillingsudvalg, der i parlamentarisk henseende kan matche den tilsvarende minister på ligestillingsområdet.
Hidtil har ligestillingsområdet jo været varetaget af et andet udvalg i Folketinget, nemlig Det Politisk-Økonomiske Udvalg, og det bliver samtidig foreslået nedlagt, så nettoresultatet bliver, at der bliver oprettet yderligere et udvalg i forhold til det, vi har i dag.
Altså, der kommer to nye udvalg, og et udvalg bliver nedlagt.
Så omhandler forslaget også, at fagudvalgene i Folketinget i højere grad skal inddrages i EU-spørgsmål.
Hidtil har Europaudvalget i Folketinget arbejdet meget intenst med EU-spørgsmål, og det har ikke været lige så højt på dagsordenen i fagudvalgene.
Men efter Lissabontraktaten er der lagt op til, at fagudvalgene i langt højere grad skal inddrages i arbejdet med EU-spørgsmål.
Der skal så foregå et samspil imellem Europaudvalget og fagudvalgene på dette punkt, og det er også det, der reguleres med ændringen i forslaget om Folketingets forretningsorden.
Det sidste, jeg lige vil nævne, er, at der også sker en ændring i antallet af medlemmer i de stående udvalg i Folketinget.
Hidtil har det jo været sådan, at der er 17 medlemmer af de fleste af Folketingets faste udvalg, og derudover har der været 12 stedfortrædere.
Det bliver nu foreslået, at disse 12 også bliver ordinære medlemmer, idet det i forvejen er sådan, at stedfortræderne deltager som medlemmer i arbejdet i folketingsudvalgene.
De får indkaldelser, har taleret osv., men kan ikke være med til at lave indstillinger til Folketinget.
For at sikre, at et større antal af Folketingets medlemmer har mulighed for gennem udvalgene at lave indstillinger til Folketinget, bliver det foreslået, at udvalgene i fremtiden bliver på 29 medlemmer uden nogen stedfortrædere i stedet for som i dag 17 foruden stedfortrædere.
Det er de største ændringer, der sker.
Dog vil jeg lige nævne, at Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold og Udvalget vedrørende Færøske Forhold har været i en situation, hvor de rent formelt ikke har været en del af de stående udvalg her i Folketinget, men det bliver de i forbindelse med det her forslag.
Som sagt kan Venstre fuldt ud tilslutte sig forslaget.