Altså, hvis jeg har lydt sarkastisk, undskylder jeg det mange gange, det har ikke været min intention.
Vi har en høj ambition, og i forhold til EU har vi den ambition – det har hele EU – at bringe os i en position, hvor vi kan komme til at reducere med 30 pct.
Det kræver, at vi vil det, og det vil vi gerne, det har vi meddelt.
Det kræver også, at vi har øje for nogle andre ting, nemlig to forhold.
Det ene er, at selv om vi så gør det, løser det ikke problemet, medmindre nogle andre også gør noget samtidig, der er mere ambitiøst end det, de oprindelig havde tænkt sig.
Det andet forhold er, at hvis vi gør det isoleret, uden at de andre følger med, er effekten ikke alene kun den, at vi ikke når klimamålsætningen, men også den, at det har nogle konkurrencemæssige implikationer, som ikke kun er positive.
Det er jo derfor, at EU hele vejen igennem har sagt:
Vi vil gerne reducere med 30 pct.
under visse givne forudsætninger, og de er endnu ikke tilvejebragt.
Vi må jo nu overveje – det er ikke en dansk overvejelse, men det er også en dansk overvejelse – sammen med vores partnere i EU, hvad den bedste strategi er for at formidle EU’s målsætning, så den opfylder den dobbelte idé, nemlig at den både bidrager til, at vi når mere ambitiøse klimaresultater end dem, vi nåede i København, og at vi ikke mindst i en krise og i et perspektiv, der koster Europa arbejdspladser, og hvor arbejdspladserne siver ud af Europa, vokser frem med nogle vækstgrader i nogle af de lande, det kniber en smule med at få til at forpligte sig, så de også gør deres.
Det er den overvejelse.
Så man kan ikke konkludere, at vi har en slap klimaambition.
Man kan konkludere, at vi også tænker over beskæftigelse og udvikling og velstand.