Jeg tror, hr.
Morten Østergaard skulle prøve at lade blikket flakke lidt ud i Europa for at se, hvordan det er gået i andre lande.
En god måde at se, i hvilket omfang der er problemer, er jo ved at se, hvad det er for nogle henstillinger, andre lande har fået fra EU med henblik på at nedbringe deres gæld til EU’s 3-procents-grænse i vækst- og stabilitetspagten.
Nu er vi jo ikke kommet ind i proceduren endnu, fordi vi har opført os fornuftigt og har haft en god økonomi, men en lang række lande er jo kommet ind i den procedure.
Når man ser de henstillinger, der er givet, og som vil blive givet til Danmark, vil man også kunne konstatere, at vi ligger helt nede i den rigtige ende i international sammenligning.
Det er derfor, jeg siger, at det er et forkert verdensbillede, hr.
Morten Østergaard prøver at tegne.
Det er et billede af, at vi har opført os uansvarligt, men når man kigger sig omkring i verden, kan man se, at de fleste andre, tror jeg, misunder os vores udgangspunkt.
Det skal ikke dække over, at vi har store udfordringer, og at vi får en regning, vi skal betale.
Men disse historiske studier, som hr.
Morten Østergaard nu har dyrket et års tid, fører jo sådan set ikke andre steder hen, end at da den finansielle krise indtraf, så kom det – bortset fra for oppositionen her i salen, altså hr.
Morten Østergaard, hr.
Villy Søvndal og Socialdemokraterne, som jo havde forudset det her, længe før krisen kom – som en overraskelse og et chok for de fleste i verden.
Når man nu er interesseret i historiske redegørelser, kan man jo spekulere på, hvad der ville være sket, og hvordan økonomien ville have udviklet sig, hvis ikke den amerikanske regering havde ladet Lehman Brothers gå konkurs, om det så ikke bare havde været nogle ting, man kunne have justeret.
Men det vil der sikkert blive skrevet mange ph.d.-afhandlinger om, og jeg tror da, at hr.
Morten Østergaard efterhånden må have en del materiale, så han vil være i stand til at gå hjem og skrive en sådan afhandling.