Det synes jeg er et glimrende spørgsmål, og det er i virkeligheden lidt ærgerligt, at det ikke er stillet, fordi dem, der er stillet, er sådan nogle drillespørgsmål, som jeg jo er nødt til at svare på, fordi de er stillet.
Ellers er det jo ikke respekt for Folketingets arbejde.
Jeg må sige, at CEPOS ikke er noget politisk parti, det er en tænketank.
De partier, som regeringen udgøres af, er Venstre og Det Konservative Folkeparti.
Man vil ikke i nogen af de partiers principprogrammer kunne finde udsagn om, at fattigdom ikke betyder noget, eller om, at fattigdom skaber dynamik, eller om noget tilsvarende.
Tværtimod, så vil man i regeringens nye arbejdsgrundlag, »Danmark 2020«, kunne se meget klart, at vi blandt ti centrale pejlemærker for 2020 har sat det op, at vi ønsker, at Danmark skal være blandt de rige lande i verden, hvor indkomstforskellene er mindst, fordi det sikrer sammenhængskraft i vores samfund, hvor vi ønsker at bekæmpe fattigdom og ikke rigdom.
Det er bl.a.
også i det lys, at vi nu har indledt arbejdet med at udfinde retvisende fattigdomsindikationer.
For jeg anerkender, at vi har det smertelige dilemma, at vi i et af verdens rigeste samfund – et af verdens absolut rigeste samfund – har mennesker, der lever på kanten af tilværelsen, har mennesker, der har svært ved at stå på egne ben.
Det er man selvfølgelig nødt til at tage alvorligt, og derfor indleder man jo også et arbejde for at få identificeret de grupper mere præcist, sådan at man også kan tage præcise initiativer i forhold til netop de mennesker.