L 56 Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik.

(Forenkling af administrationen af ledighedsydelse ved flytning til anden kommune m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Arbejdsmarkedsudvalget
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 04-11-2009

Fremsættelse: 04-11-2009

Skriftlig fremsættelse (4. november 2009)

20091_l56_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (4. november 2009)

Beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Forenkling af administrationen af ledighedsydelse ved flytning til anden kommune m.v.)

(Lovforslag nr. L 56).

Der har i praksis været tvivl om, hvorledes reglerne i lov om aktiv socialpolitik skal udlægges, når en person, der modtager ledighedsydelse eller særlig ydelse, flytter til en anden kommune. Jeg ønsker derfor med dette lovforslag at præcisere, at modtagere af ledighedsydelse eller særlig ydelse bevarer denne ydelse ved flytning til en anden kommune.


Derudover lægger forslaget op til en forenkling af proceduren, så en flytning ikke i sig selv medfører, at tilflytningskommunen skal foretage en revurdering af, hvorvidt den pågældende borger opfylder betingelserne for at få et fleksjob.


Derudover sikres det, at personer, der i forbindelse med flytning til en anden kommune må opsige deres fleksjob eller ophøre i ansættelse i ustøttet beskæftigelse, vil være berettiget til ledighedsydelse, hvis der ikke er tale om selvforskyldt ledighed, og betingelserne i øvrigt er opfyldt.


Endvidere præciseres det, at kommunerne skal afslutte en revurdering af, hvorvidt en borger fortsat er berettiget til ledighedsydelse, når den pågældende borger har modtaget ledighedsydelse i 18 måneder. Tilflytningskommunen skal dog altid have 6 måneder til at gennemføre revurderingen i.


Endelig sikres det, at den årlige regulering af ledighedsydelsen også omfatter beløb, der ligger mellem maksimumsbeløbet på 91 pct. og minimumsbeløbet på 82 pct. af dagpengenes højeste beløb.


Det foreslås, at forslaget træder i kraft den 1. februar 2010.


Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og bemærkningerne hertil, skal jeg anbefale lovforslaget til Folketingets velvillige behandling.