Jeg vil først takke for den overvældende store tilslutning til lovforslaget, for det kan jeg jo høre at der er tale om.
Det er jo rigtigt, som Venstres ordfører fremhæver, at forslaget med hensyn til visumregler gør reglerne mere gennemskuelige.
Det er noget, som regeringen og regeringspartierne selvfølgelig er meget optaget af.
Vi er også optaget af, at borgernes retsstilling også gennem de fastsatte frister forbedres.
Men det er altså vigtigt midt i de mediehistorier, der nogle gange er, om en uheldig sag, det kan have taget meget lang tid at behandle, at understrege, som også hr.
Karsten Lauritzen gjorde, at langt den største del af visumsagerne klares på ganske få dage.
Også tak for Socialdemokratiets opbakning og tillykke med den første tale her i Folketingssalen, som jeg kan forstå at der var tale om.
Så er der jo rejst nogen kritik af kontrollen af de studerende.
Jeg må sige, at jeg ikke rigtig forstår de indvendinger.
Altså, det må være helt afgørende, at mennesker, der kommer hertil og får en opholdstilladelse, naturligvis skal leve op til det, der har givet dem opholdstilladelsen.
Derfor har jeg også meget svært ved at se, at der skulle være tale om en forskelsbehandling.
Der er jo den forskel på folk, at hvis man bor i udlandet, skal man have en opholdstilladelse her i Danmark, og der er den forskel, at hvis man ikke opfylder betingelserne, kan opholdstilladelsen inddrages.
Det er naturligvis en forskelsbehandling, men det er en ganske saglig forskelsbehandling, som jo altså fungerer over alt, hvor man har med opholdstilladelser og statsborgerskab at gøre.
Der er også forskel i lovgivningen på mænd og kvinder osv., så det vil jeg på forhånd fuldstændig afvise.
Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke gerne vil diskutere det med Enhedslisten, men jeg mener, at det er helt galt, hvis vi, hver gang vi har givet opholdstilladelse, skal sige, at der ikke må forskelsbehandles, for dermed kan vi altså heller ikke inddrage opholdstilladelsen, og det er jo det, det hele drejer sig om, og så falder hele systemet med at give opholdstilladelser.
Vi kan jo for den sags skyld heller ikke afvise, at nogle af dem rent faktisk udnyttes arbejdsmæssigt.
For det, der jo er tale om, er, at nogle af dem så vil arbejde for meget, og jeg har da også overvejet, om vi så skulle skærpe reglerne dér for at forhindre det.
Men det er nu nødvendigt at kontrollere, og til dem, der i deres ordførertaler lyder, som om de mener, at man skærper reglerne, og at lovkvaliteten er dårlig, må jeg sige:
Nej, det indholdsmæssige ændres der ikke ved, tværtimod.
Det, som vi bare ønsker at tjekke, er, at der netop handles lovligt; at de, der har fået tilladelse, også handler lovligt.
Her er situationen desværre sådan, som hr.
Hans Kristian Skibby var inde på, at vi sammen har foretaget kontrolforanstaltninger.
Det har desværre vist sig, at det i høj grad var nødvendigt, og derfor er det også nødvendigt at ændre reglerne.
Men jeg tager selvfølgelig gerne en diskussion om det i udvalget og er til rådighed for ethvert spørgsmål og enhver diskussion.