L 188 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Skærpede udvisningsregler, samkøring af registre med henblik på styrket kontrol, reform af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse, inddragelse af studieopholdstilladelser ved ulovligt arbejde, skærpede regler om indgivelse af ansøgning om opholdstilladelse efter indrejse her i landet og opsættende virkning, m.v.).

Af: Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V)
Udvalg: Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-03-2010
1. behandlet / henvist til udvalg 19-04-2010
Betænkning afgivet 18-05-2010
2. behandlet/henvist til udvalg 20-05-2010
3. behandlet, vedtaget 25-05-2010
Ministerområde:
Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration
Resumé:
Lovforslaget var en konsekvens af regeringens (Venstre og Det Konservative Folkeparti) aftaler af 6. november 2009 og 15. marts 2010 med Dansk Folkeparti. Med loven skærpes udvisningsreglerne, så adgangen til at udvise udlændinge, som idømmes ubetinget frihedsstraf for socialt bedrageri, grov forstyrrelse af den offentlige orden og hærværk, udvides.
Reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse ændres, så meddelelse af tidsubegrænset opholdstilladelse knyttes til et pointsystem, der bl.a. består af nogle ufravigelige betingelser.
Loven omfatter også en skærpelse af inddragelsesreglerne, bl.a. kan en tidsubegrænset opholdstilladelse inddrages, hvis en udlænding, der er meddelt asyl, tager på ferie i sit hjemland.
Herudover indeholder lovforslaget bl.a. en skærpelse af reglerne for at indgive ansøgning om opholdstilladelse efter indrejse her i landet og af reglerne for bortfald af opholdstilladelse i tilfælde, hvor en udlænding sendes på genopdragelsesrejse.
Der indføres desuden en liste over de oplysninger, der almindeligvis er nødvendige for bedømmelsen af, om en udlænding kan meddeles en helbredsbetinget humanitær opholdstilladelse, og ved ægtefællesammenføring skærpes selvforsørgelsespligten for den herboende person.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer (V, DF og KF, Per Ørum Jørgensen (UFG)) mod 52 (S, SF, RV, EL og Pia Christmas-Møller (UFG)); 1 (LA) stemte hverken for eller imod.
Sambehandlet med: