Skatteudvalget (SAU) Alm. del

Samling: 2009-10

Spørgsmål 472

Kan ministeren bekræfte, at Kina tilbyder en række udenlandske datterselskaber hel eller delvis skattefrihed, hvilket kan friste internationale selskaber til at placere store overskud i Kina, og vil ministeren i forlængelse heraf oplyse: a) i hvilket omfang SKAT har kontrolleret, at samhandlen mellem danske selskaber og deres datterselskaber i Kina er i overensstemmelse med reglerne i ligningslovens § 2, artikel 9 i dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Kina og Danmark og OECDs "Guidelines for Multinational Entreprises", samt orientere om SKATs erfaringer fra deres kontrol med overholdelsen? b) i hvilket omfang SKAT har kontrolleret, at omkostninger ved etableringen af nye datterselskaber i Kina ikke har belastet de danske moderselskabers skattepligtige indkomst, og at omkostningsfordelingen mellem danske selskaber og deres datterselskaber i Kina er i overensstemmelse med reglerne i ligningslovens § 2, artikel 9 i dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Kina og Danmark og OECDs "Guidelines for Multinational Entreprises", samt orientere om SKATs erfaring fra denne kontrol? c) i hvilket omfang SKAT har kontrolleret, at danske datterselskaber af multinationale selskaber i deres samhandel med søsterselskaber i Kina afregner i overensstemmelse med reglerne i ligningslovens § 2, artikel 9 i dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Kina og Danmark og OECDs "Guidelines for Multinational Entreprises", samt orientere om SKATs erfaring fra disse kontroller?
Dato: 12-05-2010
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 03-06-2010
Modtaget: 03-06-2010
Omdelt: 04-06-2010

SAU alm. del - svar på spm. 472, fra skatteministeren

Svar på spørgsmål SAU alm del 472 2009-10 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 12-05-2010
Modtaget: 12-05-2010
Omdelt: 12-05-2010

Spm. om ministeren bekræfte, at Kina tilbyder en række udenlandske datterselskaber hel eller delvis skattefrihed m.m, til skatteministeren

Spm. om ministeren bekræfte, at Kina tilbyder en række udenlandske datterselskaber hel eller delvis skattefrihed m.m, til skatteministeren (pdf-version)
Html-version