Tak. Se, det er rigtigt, at vi i juni 2008 gav skatteministeren bemyndigelse til at ophæve den dobbeltbeskatningsoverenskomst, som Danmark havde med Frankrig og Spanien. Det gjorde vi, fordi vi ikke synes, det er rimeligt, at man får skattefradrag i Danmark for sine pensionsindbetalinger og derefter kan tage sin pension til et andet land og så i øvrigt blive næsten skattefritaget. Det synes vi ikke er rimeligt, og derfor er det rimeligt, at vi opsagde de meget gamle aftaler, der lå med Frankrig og Spanien; nogle af dem var tilbage fra 1957. Det er godt.
Så har vi haft en forhandling i gang, eller Skatteministeriet har. Skatteministeren og embedsmændene har haft en forhandling i gang med franskmændene, og det er åbenbart noget, der tager tid. Sådan er det måske at forhandle med franskmænd. Ministeren, har jeg forstået, har investeret meget tid i det. Der er forhandlinger frem og tilbage: Kunne man ikke det, og kunne man ikke det andet?
Nogle gange kunne man jo ønske, at skatteministeren havde brugt lige så meget tid til at forhandle en dansk skatteaftale og en dansk skattereform igennem, men det forstår jeg at skatteministeren så ikke har den fornødne tålmodighed til. Så kan vi da glæde os over, at ministeren har den tålmodighed, når det kommer til Frankrig. Det er åbenbart vigtigere, men sådan er der jo så meget.
Se, den ændring til det lovforslag, vi behandlede i juni 2008, er den ændring, der foreslås nu. Den vedrører to særskilte område. Det ene er, at Frankrig nu har givet sig - forhåbentlig som et resultat af forhandlingerne - på det område, der handler om dobbeltbeskatning af danske tjenestemandspensioner. Vi var i en situation, hvor danske tjenestemænd kunne risikere at betale skat af deres pension både i Danmark og i Frankrig. Så da vi lavede aftalen i juni 2008, var vi nødt til i Danmark at sige: Jamen så afstår vi fra den beskatning, så de her tjenestemænd selvfølgelig ikke skal dobbeltbeskattes. Den del har Frankrig nu afstået fra, så vi kan beskatte tjenestemandspensioner i Danmark - det giver et provenu.
Samtidig har vi så erkendt siden juni 2008, at der er nogle franskmænd i Danmark - ikke så mange - der tidligere var skattefritaget efter helt normale internationale regler, som nu kom til at betale skat. Og det er i virkeligheden urimeligt, for deres løn var baseret på den her skattefritagelse. Det er ikke mange, vi snakker om, og selvfølgelig skal de ikke komme i klemme i den her situation, fordi Danmark har ønsket at opsige den gamle dobbeltbeskatningsoverenskomst med Frankrig. Og det er det, lovforslaget nu lægger op til, nemlig at denne gruppe mennesker friholdes for de ulemper, der kommer. Det kan vi også støtte.
Så samlet set kan Socialdemokraterne støtte det her lovforslag. Vi ærgrer os lidt over, at skatteministeren ikke havde taget den samme tålmodighed med, da vi skulle forhandle en dansk skattereform på plads, men det er jo åbenbart vilkårene for at deltage i det danske parlamentariske arbejde. Det beklager vi, men vi kan godt støtte det her lovforslag.