§ 20-spørgsmål S 1314 Om køb af fjerkræ

Til: Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed (KF)
Dato: 05-12-2006
Samling: 2006-07
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 05-12-2006
Endelig besvarelse 14-12-2006
Spørgsmålets ordlyd:
Synes ministeren, at forbrugeren har et reelt valg, når han/hun står ved køledisken og ønsker at undgå at købe fjerkræ, der er produceret på en måde, som vi i Danmark betegner som dyremishandling, og mener ministeren, at det er gennemskueligt og nemt for forbrugeren at fravælge restprodukter fra fjerkræ, der er produceret og opdrættet med tvangsfodring, fordi dyret er produceret med henblik på foie gras-produktion, eller finder ministeren, at det er urimeligt, at den eneste måde, forbrugeren kan undgå disse produkter på, er ved at være inde i handelsnormerne for fjerkrækød, der sælges som »fritgående« eller »frilands«, eller ved at købe dansk, og hvis ministeren finder forbrugerens reelle valgsituation utilfredsstillende, hvad agter ministeren da at foretage sig med henblik på at få EU til at påføre »anvendt til foie gras –produktion« labels på kødet?
Skriftlig begrundelse:
Ingen

Endeligt svar

Dokumentdato: 14-12-2006
Modtaget: 14-12-2006
Omdelt: 14-12-2006

Svar på spm. nr. S 1314

s1314 (pdf-version)
Html-version

§ 20-spørgsmål

Dokumentdato: 05-12-2006
Modtaget: 05-12-2006
Omdelt: 05-12-2006

Synes ministeren, at forbrugeren har et reelt valg, når han/hun står ved køledisken og ønsker at undgå at købe fjerkræ, der er produceret på en måde, som vi i Danmark betegner som dyremishandling, og mener ministeren, at det er gennemskueligt og nemt for forbrugeren at fravælge restprodukter fra fjerkræ, der er produceret og opdrættet med tvangsfodring, fordi dyret er produceret med henblik på foir gras-produktion, eller finder ministeren at det er urimeligt, at den eneste måde forbrugeren kan undgår disse produkter på, er ved at være inde i handelsnormerne for fjerkrækød, der sælges som »fritgående« eller »frilands«, eller ved at købe dansk, og hvis ministeren finder forbrugerens reelle valgsituation utilfredsstillende, hvad agter ministeren da at foretage sig med henblik på at få EU til at påføre »anvendt til foir gras –produktion« labels på kødet?

Synes ministeren, at forbrugeren har et reelt valg, når han/hun står ved køledisken og ønsker at undgå at købe fjerkræ, der er produceret på en måde, som vi i Danmark betegner som dyremishandling, og mener ministeren, at det er gennemskueligt og nemt for forbrugeren at fravælge restprodukter fra fjerkræ, der er produceret og opdrættet med tvangsfodring, fordi dyret er produceret med henblik på foir gras-produktion, eller finder ministeren at det er urimeligt, at den eneste måde forbrugeren kan undgår disse produkter på, er ved at være inde i handelsnormerne for fjerkrækød, der sælges som »fritgående« eller »frilands«, eller ved at købe dansk, og hvis ministeren finder forbrugerens reelle valgsituation utilfredsstillende, hvad agter ministeren da at foretage sig med henblik på at få EU til at påføre »anvendt til foir gras –produktion« labels på kødet? (pdf-version)
Html-version