Jo, det er rigtigt: Vi er tæt inde under jul, og det kan jo give anledning til mange overvejelser. Først og fremmest synes jeg jo, det er vigtigt, at vi sikrer os, at forbrugerne er orienteret om, hvad der er sundt, og hvad der ikke er sundt, og der gør vi, hvad vi kan for at sikre en fornuftig mærkning.
Det, fru Karen Hækkerup er inde på, er så hele spørgsmålet om dyrevelfærd. Der er det jo sådan, hvis vi specifikt taler foie gras, at der ikke er en mærkningsbestemmelse på europæisk plan, der på nogen måde viser, hvordan dyrene er blevet behandlet, altså om der er tale om dyr, som er brugt i forbindelse med produktion af foie gras. Det kan man ikke se; man har aldrig kunnet se, om det var tilfældet.
Der er jo selvfølgelig mulighed for, at de producenter, som ønsker at markedsføre sig netop over for de forbrugere, der vil være sikre på, at ordentlig dyrevelfærd er blevet respekteret - det kan f.eks. være danske producenter af ænder, som ønsker at mærke deres varer - sagtens kan gøre det. Men det er ikke sådan, at der findes nogen mærkningsordning, der specielt viser, om en and har været brugt i forbindelse med foie gras-produktion.