L 27 Forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi, lov om menighedsråd, lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde og forskellige andre love.

(Budgetlægning for kirke- og præstegårdskasserne, ændret sammensætning af og opgaver for stiftsøvrigheden, aflastning af provsten for administrative opgaver m.v.).

Af: Kirkeminister Bertel Haarder (V)
Udvalg: Kirkeudvalget
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 6

I bemærkningerne til lovforslaget fremgår det, at stiftsøvrighedens opgaver fremover omfatter et juridisk tilsyn med menighedsråd og provstiudvalg, administration af Fællesfonden m.m. Det fremgår endvidere, at direktører har særdeles gode forudsætninger for dette, men udddannelseskravene til fremtidens direktører for de regionale statsforvaltninger sikrer ikke, at disse stillinger besættes med en juridisk kyndig person. Vil den foreslåede model med, at direktøren personligt har opgaven i stiftøvrigheden, således ikke risikere at blive udhulet inden for få år? Og ville det ikke være mere holdbart generelt at udstyre stiftskontoret med juridisk kompetence? Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karen J. Klint (S).
Dato: 16-11-2006
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 21-11-2006
Modtaget: 21-11-2006
Omdelt: 22-11-2006

KIU L 27 - svar på spm. 6, fra kirkeministeren

L27 svar på spørgsmål 6 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 16-11-2006
Modtaget: 16-11-2006
Omdelt: 16-11-2006

Spm. om modellen med, at direktøren personligt udfører juridisk tilsyn i stiftøvrigheden, vil blive udhulet inden for få år, så det vil være mere holdbart at udstyre stiftskontoret med den juridiske kompetence, til kirkeministeren

Spm. om den foreslåede model med, at direktøren personligt har opgaven i stiftøvrigheden vil risikere at blive udhulet inden for få år, og det således vil være mere holdbart at udstyre stiftskontoret med den juridiske kompetence, til kirkeministeren (pdf-version)
Html-version