Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF) Alm. del

Samling: 2005-06

Spørgsmål 353

Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del – samrådsspm. BI og BJ om salmonellainficeret kød fra Slagteriet Calzi i Italien den 23. maj 2006 belyse udviklingen i antallet af sygdomstilfælde som følge af mad inficeret med salmonella set i relation til oplysningerne om antallet af sygdomstilfælde omtalt i artiklen fra Politiken den 7. maj 2006 ”Udenlandsk kød gør danskere syge”?
Dato: 23-05-2006
Status: Endeligt besvaret

Endeligt svar

Dokumentdato: 29-06-2006
Modtaget: 30-06-2006
Omdelt: 30-06-2006

FLF alm. del - svar på spm. 353, fra familie- og forbrugerministeren

Dok1 (pdf-version)
Html-version
Notat fødevarebårne sygdomme bilag til rettelse [DOK25784] (pdf-version)
Html-version

Udvalgsspørgsmål

Dokumentdato: 23-05-2006
Modtaget: 23-05-2006
Omdelt: 24-05-2006

Spm. om udviklingen i antallet af sygdomstilfælde som følge af mad inficeret med salmonella set i relation til oplysningerne om antallet af sygdomstilfælde omtalt i artiklen fra Politiken den 7. maj 2006 ”Udenlandsk kød gør danskere syge”?, til familie- og forbrugerministeren

Titel
FLF, Alm.del - 2005-06 - Samrådsspørgsmål BI: Samrådsspm. om redegørelse for sagen med det salmonellainficerede kød fra slagteriet Calzi i Italien, hvor op mod 300 danskere blev syge m.v., til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Samrådsspørgsmål BJ: Samrådsspm. om Danmark vil tage skridt til, at alt kød, der importeres til Danmark såvel fra lande inden for som uden for EU, vil blive kontrolleret for salmonella og andre sygdomsfremkaldende bakterier, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 352: Spm. om oversende af det talepapir, der lå til grund for ministerens besvarelse af FLF alm. del - samrådsspm. BI og BJ om salmonellainficeret kød fra Slagteriet Calzi i Italien den 23. maj 2006, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 354: Spm. om hvor mange stikprøver, der procentvis maksimalt kan tages af importeret kød, og oplyse hvornår ministeren vil gennemføre, at der tages det maksimale antal stikprøver fra udenlandsk kød, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 355: Spm. om, hvor mange EU-lande, der har implementeret det hidtidige zoonosedirektiv og oplyse om den nye zoonoseforordning har umiddelbar virkning i EU-landene, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 356: Spm. om, hvordan myndighederne forholder sig til kød fra niveau 3 besætninger, herunder om der stilles krav om varmebehandling af kødet, og om der i forlængelse heraf kan stilles krav om varmebehandling af importeret salmonellainficeret kød, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 357: Spm. om, hvor meget importeret kød der gennem de seneste 5 år procentvist er kontrolleret inden for de forskellige kategorier af kød?, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 358: Spm. om, man for så vidt angår importeret kød kan kræve, at importøren kontrollerer kødet, og kan importøren pålægges at betale for kontrollen, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 359: Spm. om, ministeren vil tage initiativ til at forekomsten af andre salmonellatyper end DT 104 får samme konsekvenser som forekomst af salmonella DT 104, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 360: Spm. om, ministeren vil tage initiativ til at forekomsten af andre salmonellatyper end DT 104 får samme konsekvenser som forekomst af salmonella DT 104, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006
FLF, Alm.del - 2005-06 - Spørgsmål 361: Spm. om, det indenfor EU-retten vil kunne lade sig gøre, at sortliste virksomheder med en høj forekomst af inficeret kød, således at stikprøvekontrollen i særlig grad rettes mod disse virksomheder, til familie- og forbrugerministeren 23.05.2006