Skriftlig fremsættelse (6. april
2005)
Familie- og
forbrugerministeren (Lars Barfoed):
Herved tillader jeg mig for Folketinget at
fremsætte:
Forslag til lov om fødevarer
(Lovforslag nr. L 145).
Forslag til lov om fødevarer blev fremsat
første gang den 5. november 2004, Lovforslag nr. L 87 (FT
2004-2005, Tillæg A sp. 2537 og 2617). Forslaget kom til 1.
behandling den 19. november 2004 (FF 2004-2005, sp. 1536).
Lovforslaget bortfaldt med udskrivelse af nyvalg til Folketinget
den 18. januar 2005.
Formålet med lovforslaget er en tilpasning
af loven til reformen af den europæiske
fødevarelovgivning. Den europæiske reform af
fødevarelovgivningen består af følgende
dele:
- Kommissionens hvidbog om
fødevaresikkerhed
- Fødevareforordningen
- Hygiejnepakken
- Fødevarekontrolforordningen
Reguleringen af fødevareområdet
på fællesskabsplan går i stigende grad fra at
være fastsat i direktiver til at være fastsat i
forordninger. Den gældende fødevarelov omarbejdes
således, at der bliver tale om en rammelov, som bliver
udfyldt af administrative regler. Implementering af direktiver vil
fremover ske administrativt, det vil sige i form af
bekendtgørelser.
Den gældende fødevarelov er
hovedsagelig opbygget således, at der i indledningen af en
paragraf er angivet en materiel regel, der efterfølges af en
bemyndigelse til fastsættelse af regler til nærmere
gennemførelse. De materielle regler er nu i vidt omfang
indeholdt i forordninger, især fødevareforordningen,
som er direkte gældende.
Da det lovteknisk ikke er hensigtsmæssigt at
optrykke forordningernes fulde ordlyd, er lovforslaget derfor
hovedsageligt opbygget uden de materielle regler, men med
bibeholdelse af bemyndigelserne til ministeren til indenfor
rammerne af EU-reguleringen at fastsætte regler og i enkelte
tilfælde til at træffe bestemmelser inden for
fødevareområdet. Forslaget viderefører
hovedsageligt bemyndigelser fra den gældende
fødevarelov, således at allerede gældende
administrative regler kan opretholdes. Endvidere gives der mulighed
for at fastsætte regler, som supplerer forordninger på
fødevareområdet, hvor disse forordninger ikke er fuldt
ud dækkende.
Forslaget indeholder ikke væsentlige
ændringer af den gældende fødevarelovs
formål eller anvendelsesområde. Der hvor
fællesskabets forordninger dækker de samme
områder som den gældende danske fødevarelov, er
de to regelsæt, trods forskelligt sprogbrug, i overvejende
grad overensstemmende.
Med forslaget vil målet med
fødevareloven fortsat være at sikre forbrugerne sunde
fødevarer af høj kvalitet, at beskytte forbrugerne
mod vildledning i forbindelse med markedsføring af
fødevarer og fremme sunde kostvaner. Endvidere er
målet fortsat gennem en effektiv kontrol at medvirke til at
sikre fødevareproducenter og handlende rimelige og ensartede
vilkår og til at fremme eksport af danske fødevarer.
Lovforslagets formålsbestemmelse er præciseret i
overensstemmelse hermed.
Lovforslaget opretholder desuden lovgrundlaget for
Det Rådgivende Fødevareudvalg, for
Fødevarekontroludvalget, og lovforslaget viderefører
hjemmelen til at nedsætte et råd som led i en frivillig
mærkningsordning.
Endvidere indeholder lovforslaget hjemmel til
oprettelse af et Motions- og Ernæringsråd til
erstatning af det eksisterende Ernæringsråd, som
samtidig foreslås nedlagt.
Med lovforslaget tilsigtes en skærpelse af
den strafferetlige sanktionspraksis, således at der skal
tages hensyn til virksomhedens omsætning ved udmåling
af bødestørrelse.
Idet jeg i øvrigt henviser til
lovforslagets bemærkninger, anbefales det til Folketingets
velvillige behandling.