Retsudvalget (REU) Alm. del

Samling: 2004-05 (1. samling)

Spørgsmål 4

Ministrene bedes redegøre for, hvorfor læger, brandmænd m.fl. ikke er blevet uddannet til bl.a. at anvende den såkaldt "rullende kommandocentral". Ministeren bedes herunder ligeledes kommentere følgende udtalelser bragt i Radioavisen den 6. og 7. september 2004 af henholdsvis Anja Dalgaard Nielsen, forsker i terror på Center for Internationale Studier, og overlæge Søren Loumann Nielsen, chef for Lægeambulancen i København: "Der mangler en aktør, en organisation, der kan foretage en løbende vurdering af udviklingen, af sårbarheder i vores samfund, der kan foretage en løbende prioritering, og som kan fremsætte forslag om, hvor man bør sætte ind", siger Anja Dalgaard. "Jeg har aldrig set den (den rullende kommandocentral), så jeg ved ikke, hvor stor den er, eller hvad den kan. Den har ikke været med i de øvelser, vi har været en del af", fortæller overlæge Søren Loumann Nielsen. "I en situation hvor adrenalinet kører heftigt på grund af rigtig, rigtig mange tilskadekomne, så skal man ikke starte med en ny ting og bare sætte sig ind og håbe på, at man kan finde ud af det. Det skal trænes under øvelser og allerhelst i dagligdagen". Vedlagt udskrift fra DR Nyheder Online den 7. september 2004 (Dansk katastrofeberedskab mangler øvelse). Spørgsmålene bedes besvaret forud for et kommende samråd.
Dato: 07-10-2004
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 07-10-2004
Modtaget: 07-10-2004
Omdelt: 08-10-2004

Svar på spm. 4

TRU22311_3 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 07-10-2004
Modtaget: 07-10-2004
Omdelt: 07-10-2004

Spm. om, at ministrene bedes redegøre for, hvorfor læger, brandmænd m.fl. ikke er blevet uddannet til bl.a. at anvende den såkaldte 'rullende kommandocentral', til justitsministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og forsvarsministeren

Spm. om, at ministrene bedes redegøre for, hvorfor læger, brandmænd m.fl. ikke er blevet uddannet til bl.a. at anvende den såkaldte "rullende kommandocentral", til justitsministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og forsvarsministeren (pdf-version)
Html-version