Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU) Alm. del

Samling: 2004-05 (1. samling)

Spørgsmål 108

Ministeren bedes udarbejde et notat der gennemgår de danske regler for placering af risikovirksomheder. Notatet bedes indeholde en vurdering af disse og bl.a. af følgende forhold: - Planlovens bestemmelser om placering af risikovirksomhed og de mulige konflikter med anden lovgivning, samt mulige konflikter med bestemmelser vedrørende placering af boliger og anden arealanvendelse. - Eksisterende sikkerhedszoner omkring risikovirksomheder, herunder om sikkerhedszonerne er tilstrækkelige eller om planmyndigheden har accepteret f.eks. boliger i sikkerhedszonen eller har indskrænket sikkerhedszonen af hensyn til boliger m.v. - Ensartethed i eksisterende risikovirksomheders kategorisering som højniveau- eller lavniveauvirksomhed. - Sevesodirektivet og andre EU-direktivets gennemførelse i Danmark og behovet for yderligere tiltag. - I hvilket omfang miljøgodkendelser tager højde for miljørisici i tilfælde af uheld. - Amternes, kommunernes og statens hidtidige praksis. - Aftalen om strukturreformen, og regeringens overvejelser om lovændringer/ændringer i administrative regler samt ændringer i ansvarsfordelingen. Ministeren bedes vedlægge en liste over med navne på samtlige risikovirksomhederne i Danmark med oplysning om planmyndighedens navn.
Dato: 05-11-2004
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 22-11-2004
Modtaget: 22-11-2004
Omdelt: 22-11-2004

Svar på MPU alm. del - spm. 108, fra miljøministeren

spm108br (pdf-version)
Html-version
spm108 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 05-11-2004
Modtaget: 05-11-2004
Omdelt: 05-11-2004

Spm. om ministeren bedes udarbejde et notat der gennemgår de danske regler for placering af risikovirksomheder, til miljøministeren

Spm. om ministeren bedes udarbejde et notat der gennemgår de danske regler for placering af risikovirksomheder, til miljøministeren (pdf-version)
Html-version