- 15 udvalgsmøder
- behandling af 4 lovforslag og 17 beslutningsforslag
- 10 samrådsspørgsmål fra udvalget
- 517 udvalgsspørgsmål fra udvalget
- modtagelse af 0 deputationer
- 22 skriftlige henvendelser til udvalget
I folketingsåret 2022-23 beskæftigede udvalget sig bl.a. med emner som ukrainske flygtninge, udenlandsk arbejdskraft og forholdene på Udrejsecenter Avnstrup, Udrejsecenter Kærshovedgård, Udlændingecenter Ellebæk og Center Sandholm. Derudover behandlede udvalget et stort antal beslutningsforslag.
Temamøder, ekspertmøder og andre møder
Den 11. april 2023 holdt udvalget møde med KL, Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp vedrørende disses rapport om Danmarks modtagelse af flygtninge fra Ukraine.
Den 16. maj 2023 havde udvalget et møde med Dansk Røde Kors om organisationens rapport om børns trivsel på Udrejsecenter Avnstrup.
Rejser
Udvalget var den 30. marts 2023 på studietur til Center Sandholm, Udlændingecenter Ellebæk og Udrejsecenter Sjælsmark. Formålet var at give udvalgets medlemmer indblik i og et sammenligningsgrundlag mellem de forskellige typer af indkvarteringscentre på udlændingeområdet.
Udvalget var den 14. april 2023 på studietur med udlændinge-og integrationsministeren til Udrejsecenter Kærshovedgård, så medlemmerne af udvalget fik lejlighed til at se udrejsecenteret, der fylder meget i udvalgets arbejde.
Udvalget aflagde sammen med udlændinge- og integrationsministeren et besøg i Wien den 24.-26. maj 2023. Formålet var at få et indblik i Østrigs håndtering af de aktuelle udfordringer i Europa på udlændingeområdet, herunder bl.a. tilstrømning af irregulære migranter og østrigernes tilgang til bedre integration og håndtering af radikalisering m.v. På turen deltog udvalget sammen med ministeren i møder med såvel politiske aktører som relevante organisationer på udlændingeområdet. Desuden så delegationen den østrigsk-ungarske grænse.
Udvalget rejste den 26.-30. september 2023 sammen med udlændinge- og integrationsministeren til Rwanda. Rejsens overordnede formål var at få indblik i, hvordan Rwanda håndterer flygtninge fra nærområderne, og indblik i muligheder og udfordringer forbundet med at håndtere asylansøgere fra andre regioner. I den forbindelse mødtes udvalget med relevante rwandiske ministre og myndigheder, det nationale parlament, civilsamfundsorganisationer, internationale partnere og FN. Udvalget besøgte desuden flere flygtningelejre og projekter, som støttes af Danmark