Nævnet var i dagene den 30. oktober ‒ 3. november 2016 på en rejse til Iran, hvor nævnet gennem samtaler med Irans udenrigsminister, politikere og tænketanke fik indblik i dels situationen i Iran efter den internationale aftale om det iranske atomprogram og de deraf følgende sanktionslettelser og dels den sikkerhedspolitiske situation i regionen. Derudover var der fokus på den indenrigspolitiske situation i landet, aktuelle menneskerettighedsemner og den generelle økonomiske og demokratiske udvikling i regionen. Nævnet mødtes også med repræsentanter for danske og iranske virksomheder og studerende fra Institute for Political and International Studies og besøgte en afghansk pigeskole.
Derudover var nævnet i dagene den 6.-11. marts 2017 på en rejse til Norge og Rusland med fokus på de aktuelle udenrigspolitiske problemstillinger i Arktis, herunder de fælles udfordringer for de fem arktiske kyststater ‒ udfordringer, som i dansk perspektiv er behandlet i ”Kongeriget Danmarks Strategi for Arktis 2011-2020”. Gennem samtaler med en bred vifte af politikere og organisationer i Oslo, Kirkenes, Murmansk og Moskva blev der sat fokus på perspektiverne for anvendelsen af nye sejlruter i Arktis og på, hvilke afledte effekter afsmeltningen af indlandsisen og sejlruterne har militært og civilt. Derudover fik nævnsmedlemmerne indblik i den indenrigs- og udenrigspolitiske situation i Norge og Rusland og den sikkerhedspolitiske situation i Arktis.
Endelig rejste nævnet i dagene den 28. august – 2. september 2017 til USA, hvor nævnet besøgte Washington, D.C. og Michigan. Formålet med rejsen var at få et førstehåndsindtryk af USA efter præsidentvalget med særligt fokus på den indenrigs- og udenrigspolitiske situation. Nævnet fik gennem samtaler med en række politikere, tænketanke og organisationsrepræsentanter indblik i USA’s udenrigspolitiske prioriteter, herunder den transatlantiske forbindelse. Derudover fik nævnet under besøget i Michigan indtryk af det mindre privilegerede USA og af de udfordringer, finanskrisen medfører for udviklingen i Detroit.
Den 11. maj 2016 afholdt Det Udenrigspolitiske Nævn endvidere i samarbejde med Center for Militære Studier et lukket seminar med de tre russiske forskere Ivan Timofeev, Sergey Markedonov og Maksim Shepovalenko om udviklingen i russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik.
Nævnet havde i folketingsårets løb en række møder bl.a. med:
- Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, den 29. november 2016
- En delegation fra White Helmets, den 2. december 2016
- Repræsentanter for den syriske opposition, den 16. december 2016
- Danmarks NATO-ambassadør, Michael Zilmer-Johns, den 17. januar 2017
- Den kroatiske vicepremierminister og minister for udenrigs- og europæiske anliggender, Davor Stier, den 3. februar 2017
- Formanden for International Crisis Group, Jean-Marie Guéhenno, den 21. februar 2017
- Europakommissær Christos Stylianides, den 28. februar 2017
- NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg, den 16. marts 2017
- Formændene for udenrigsudvalg i de nordiske og baltiske lande, den 2. og 3. april 2017
- Kosovos udenrigsminister, Enver Hoxhaj, den 19. april 2017
- Ukraines vicepremierminister Ivanna Klympush-Tsintsadze, den 26. april 2017
- En delegation af parlamentarikere fra Saudi-Arabien, den 11. maj 2017
- IAEA’s (Det internationale Atomenergiagentur) generaldirektør, Yukiya Amano, den 11. maj 2017
- Georgiens minister for europæisk og atlantisk samarbejde, Victor Dolidze, den 21. september 2017
Lederen af menneskerettighedsorganisationen Dui Hua, John Kamm, den 21. september 2017
I løbet af folketingsåret deltog nævnets formand derudover i to møder for formænd for udenrigsudvalg: et på Malta den 26.-28. maj 2017 og et i Estland den 7.-9. september 2017, hvor der var møde for delegationer fra de nationale parlamenter i EU om udenrigspolitiske spørgsmål. Nævnets formandskab var også repræsenteret ved et møde i Helsinki den 17.-19. september 2017, hvor der var møde for de otte nordisk/baltiske landes udenrigsudvalgsformænd.