Folketingets Tværpolitiske Netværk for Seksuel og Reproduktiv Sundhed og Rettigheder, SRSR-netværket, arbejder for at fremme ligestilling mellem kønnene og retten til at bestemme over egen krop både i Danmark og globalt. Netværket har mere end 50 medlemmer på tværs af Folketingets partier og samarbejder bredt med civilsamfund, internationale organisationer og erhvervslivet.
I løbet af folketingsåret 2023-24 havde netværket fokus på aktuelle SRSR-dagsordener i såvel Danmark som internationalt. Medlemmer af netværket deltog i den hjemlige debat om den danske abortlov, der i maj 2024 førte til en politisk aftale om at styrke retten til fri abort i Danmark. Derudover afholdt netværket bl.a. et ekspertmøde om dansk forskning og udvikling i kampen mod hiv/aids, tuberkulose og malaria, mens en briefing fra AIDS-Fondet, Sex & Samfund og tre af deres partnerorganisationer i Uganda og Malawi gav indblik i lgbt+-rettigheder og spørgsmål relateret til seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder i Afrika. Flere medlemmer af netværket har desuden underskrevet et debatindlæg om indskrænkning af lgbt+-rettigheder i Rusland, mens andre medlemmer tiltrådte en nordisk parlamentarisk erklæring om vigtigheden af at støtte iranske kvinders rettigheder.
Derudover støttede netværket op om Danmarks internationale indsats for at sikre kvinder og pigers rettigheder, som er under pres verden over. Medlemmer af SRSR-netværket deltog i den danske delegation til FN’s Kvindekommissions 68. samling, der fandt sted i New York i perioden den 10.-16. marts 2024, og som denne gang havde fokus på betydningen af fattigdomsbekæmpelse, stærke institutioner og finansiering for ligestilling mellem kønnene. Derudover deltog to medlemmer af netværket i en interparlamentarisk konference i Oslo den 10.-12. april 2024, hvor mere end 200 parlamentarikere fra hele verden mødtes for at drøfte opfølgning på 30-året for Cairo-erklæringen om befolkning og udvikling, der indeholdt banebrydende sprog om ligestilling og seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, og som den dag i dag udgør rammen for drøftelser i FN. Parlamentarikerne vedtog i Oslo en fælles erklæring, der understregede vigtigheden af ligestilling og kvinders selvbestemmelse over egen krop.