Hanne Reintoft blev kendt for sin kamp for samfundets svageste, og hendes stemme nåede ud i danskernes stuer gennem DR-programmet »Hvad er min ret, og hvad er min pligt«. Hun gjorde også sin stemme gældende i Folketinget, hvor hun repræsenterede tre partier på venstrefløjen.
Hanne Reintoft voksede op i København og tog sig som 20-årig af fire mindre søskende efter forældrenes skilsmisse og morens død. Siden uddannede hun sig til socialrådgiver og blev talerør for svigtede børn, syge, enlige mødre og andre med brug for hjælp.
I 1959 meldte hun sig ind i det nystiftede Socialistisk Folkeparti (SF), og hun blev valgt ind i Folketinget for partiet syv år senere. Her var hun bl.a. med til at udforme SF’s første forslag om fri abort.
Repræsenterer tre forskellige venstrefløjspartier
I 1967 meldte Hanne Reintoft sig ud af SF, fordi hun var modstander af partiets støtte til regeringens planer om at indefryse de såkaldte dyrtidsportioner, som kompensererede danskerne for stigende priser.
Sammen med andre udbrydere fra SF dannede hun partiet Venstresocialisterne (VS), som hun blev valgt ind i Folketinget for i 1968. Samme år forlod hun VS for at blive løsgænger, og siden meldte hun sig ind i Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), som hun repræsenterede i Folketinget ad to omgange.
Efter tiden i Folketinget blev Hanne Reintoft redaktør for P1’s sociale brevkasse Ret og Pligt, hvor hun i en årrække gav lytterne råd og støtte. Hanne Reintoft var også med til at oprette Mødrehjælpen af 1983.