§ 20-spørgsmål S 290 Om en ansvarlig velfærdspolitik.

Til: Finansminister Nicolai Wammen (S)
Dato: 01-12-2023
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 01-12-2023
Endelig besvarelse 06-12-2023
Spørgsmålets ordlyd:
Mener ministeren, at det er ansvarlig velfærdspolitik, SVM-regeringen står for, når sygehuse i Region Nord aktuelt er nødsaget til at nedlægge 229 stillinger som konsekvens af en underfinansieret økonomiaftale fra maj måned og en netop indgået finanslovsaftale, der ikke imødekommer de massive udfordringer, sundhedsvæsenet står i, bl.a. med personalemangel, samtidig med at regeringen i stedet har valgt at prioritere skattelettelser til de danskere, der i forvejen har så rigeligt?
Skriftlig begrundelse:
Velfærden og sundhedsvæsenet især er i krise. Alt for mange patienter oplever lange ventetider, der er alvorlige problemer på bl.a. kræftområdet, arbejdspresset på medarbejdere er meget stort, og for en lang række specialer og afdelinger mangler der medarbejdere.
Dokumentdato: 01-12-2023
Modtaget: 01-12-2023
Omdelt: 01-12-2023

Mener ministeren, at det er ansvarlig velfærdspolitik SVM-regeringen står for, når sygehuse i Region Nord aktuelt er nødsaget til at nedlægge 229 stillinger som konsekvens af en underfinansieret økonomiaftale fra maj måned og en netop indgået finanslovsaftale, der ikke imødekommer de massive udfordringer sundhedsvæsenet står i, bl.a. med personalemangel, samtidig med at regeringen i stedet har valgt at prioritere skattelettelser til de danskere, der i forvejen har så rigeligt?

Mener ministeren, at det er ansvarlig velfærdspolitik SVM-regeringen står for, når sygehuse i Region Nord aktuelt er nødsaget til at nedlægge 229 stillinger som konsekvens af en underfinansieret økonomiaftale fra maj måned og en netop indgået finanslovsaftale, der ikke imødekommer de massive udfordringer sundhedsvæsenet står i, bl.a. med personalemangel, samtidig med at regeringen i stedet har valgt at prioritere skattelettelser til de danskere, der i forvejen har så rigeligt? (pdf-version)
Html-version