Tak for spørgsmålet.
Erhvervsministeren redegør i citatet meget fint for den skattekonkurrence, der allerede i dag finder sted.
Den danske selskabsskattesats ligger nogenlunde på EU-gennemsnittet i dag, og det mener jeg som skatteminister er fornuftigt.
Danmark skal ikke bidrage til at øge skattekonkurrencen mellem landene, når det handler om selskabsskat, og det får vi i øvrigt svært ved, fordi vi er et af de lande i Europa, der har det højeste skattetryk.
Så hvis vi starter den konkurrence, er jeg bange for, at vi taber den, hvis vi ikke vil skabe et helt andet samfund, og det vil hverken fru Lea Wermelins parti eller mit parti.
Men vi må dog erkende, at Danmark er en del af verdensøkonomien, som er under hastig forandring.
Det holder regeringen øje med, og også hvilken skattepolitik der føres i andre lande.
Men det er altså ikke det samme, som at vi har konkrete planer om at sænke selskabsskatten.
Storbritanniens beslutning om at forlade EU og valget i USA har sat fokus på mulige selskabsskattelettelser i de her lande, og det får jo andre lande i verden til at tænke i de samme baner, og det er en udvikling, vi som ansvarlig regering overvåger og er klar til at reagere på, hvis det skulle være nødvendigt.
Det er sådan, jeg opfatter det, som erhvervsministeren sagde, og det er en linje, jeg fuldstændig og helt og aldeles deler, for vi skal sikre danske virksomheder gode og konkurrencedygtige rammevilkår.
Danmark skal være et attraktivt sted at investere og arbejde i, og et stærkt erhvervsliv og et solidt arbejdsmarked er grundpillen for vores velstand og velfærd, og derfor har vi ikke nogen konkrete planer om at sænke selskabsskatten.
Det skal der også et flertal til – som det er svært at få øje på – her i Folketingssalen.
Men vi holder naturligvis øje med skattekonkurrencen, for der kunne vi i Danmark risikere at blive presset.
Hvis vi ikke gjorde det, var erhvervsministeren inde på, kunne man klandre os for ikke at være en ansvarlig regering, efter min opfattelse.