Det er jo en dybt ulykkelig situation, vi står i.
SKAT, som jo oprindelig var en velfungerende organisation, er det ikke mere, fordi skiftende regeringer de sidste over 10 år har sparet SKAT i stykker og ødelagt SKAT.
Det er jo startet med strukturreformen i 2005, som Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti stod bag.
Nedskæringerne er jo desværre fortsat under den tidligere S-ledede regering, hvor man også nedlagde massevis af stillinger i SKAT, bl.a.
i forbindelse med finansloven for 2014, hvor der også blev nedlagt 400 stillinger.
Det er nedskæringer, som Enhedslisten altid har været meget imod, og vi synes, at det er interessant at lære af fortiden for at se, hvad vi kan gøre fremadrettet.
En lære vil i hvert fald for Enhedslisten og for mig være, at det ikke er særlig klogt at skære i SKAT, for det, at der er blevet skåret i SKAT, det, at SKAT er blevet sparet i stykker, har endt med at koste danskerne rigtig mange penge.
Derfor vil vores indstilling være ikke at kigge på, hvilke embedsmænd der har gjort ditten og dutten og datten.
Vores primære fokus i Enhedslisten vil være at sige:
Hvordan kan vi som lovgivende magt, som Folketing, tilvejebringe de mest optimale rammer for SKATs arbejde fremadrettet?
Det mener vi er den lovgivende magts arbejde.
I Folketinget skal vi ikke være både lovgivende, udøvende og dømmende magt og sidde og pege fingre ad bestemte embedsmænd.
Det har også den ulempe, at nogle af de partier, som har stået bag nedskæringerne i SKAT de sidste over 10 år, ligesom kan tørre ansvaret af på nogle embedsmænd, når nedskæringerne i SKAT, når besparelsen på SKAT og ødelæggelsen af SKAT jo hænger sammen med, at der er taget politisk forkerte beslutninger af skiftende regeringer de sidste over 10 år.
Så hvilke tanker har skatteministeren i forhold til at gøre mere end bare at stoppe blødningen i SKAT, som lidt er det skatteministeren gjorde i september sidste år med oplægget »SKAT ud af krisen«?