L 150 Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om registrering af køretøjer og lov om spil.

(Ændring af reglerne om forholdsmæssig registreringsafgift for leasingkøretøjer, ændring af reglerne om udbetaling af eksportgodtgørelse, fastsættelse af brændstofforbruget for særlig store biler, nedsættelse af pristillægget for ønskenummerplader m.v.).

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-03-2016
1. behandlet / henvist til udvalg 05-04-2016
Betænkning afgivet 12-05-2016
2. behandlet/henvist til udvalg 19-05-2016
Betænkning afgivet 26-05-2016
Tillægsbetænkning afgivet 26-05-2016
3. behandlet, vedtaget 31-05-2016
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslagets formål er at tilrette hjemmelsgrundlaget for tilladelsesordningen for betaling af forholdsmæssig registreringsafgift for leasingkørertøjer. Det foreslås bl.a., at en række nærmere afgrænsede ændringer af en leasingaftale kan aftales efter SKATs godkendelse af aftalen, uden at disse efterfølgende ændringer medfører, at tilladelsen bortfalder.

Lovforslaget indeholder derudover mindre justeringer af registreringsafgiftsloven vedrørende tilladelsesordningen for betaling af forholdsmæssig registreringsafgift for leasingkørertøjer og reglerne for udbetaling af eksportgodtgørelse samt en nedsættelse af pristillægget for ønskenummerplader.

Desuden indeholder lovforslaget en ændring af brændstofforbrugsafgiftsloven, hvor det foreslås at indføre en teknisk beregning af brændstofforbruget for de særlig store personbiler, samt visse mindre tekniske justeringer.

Endelig indeholder lovforslaget en ændring i opbygningen i gebyrbestemmelsen i lov om spil, så der er mulighed for en delvis ikrafttrædelse af bestemmelsen.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 101 stemmer for forslaget (S, DF, V, LA, ALT, RV, SF, KF), imod stemte 9 (EL), hverken for eller imod stemte 0.