B 117 Forslag til folketingsbeslutning om skattemæssig indberetningspligt for virksomheder, der formidler taxi- og/eller fragtkørsel (erhvervsmæssig personbefordring og godskørsel for fremmed regning) via en applikation eller anden it-teknologi.

Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2015-16
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 31-03-2016
1. behandlet/henvist til udvalg 19-05-2016
Planlagt 2. behandling 02-06-2016
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Formålet med beslutningsforslaget er at pålægge regeringen at indføre indberetningspligt for virksomheder, som via deres it-platform formidler kontakt mellem kunder og en skattepligtig borger, der benytter sin private bil til taxi- og/eller fragtkørsel med det formål at opnå vederlag/fortjeneste. Forslaget skal sikre, at SKAT automatisk får indberetninger om, hvilke skattepligtige borgere der har haft indtægter via virksomhedens it-platform, og hvilke beløb der er tale om for de involverede skattepligtige personer.

Med beslutningsforslaget ønsker forslagsstillerne at markere, at de ikke anser en virksomhed som f.eks. Uber for at være deleøkonomi i form af samkørsel, men at virksomheder som disse i virkeligheden driver traditionel taxikørsel uden for lovens rammer. Derved påføres den eksisterende taxibranche unfair og ublu konkurrence.