L 65 Forslag til lov om ændring af lov om åben uddannelse (erhvervsrettet voksenuddannelse) m.v. og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og videregående uddannelse (videreuddannelsessystemet) for voksne.

(Understøttelse af de videregående uddannelsesinstitutioners muligheder for mere og bedre videregående voksen- og efteruddannelse m.v.).

Af: Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (RV)
Udvalg: Uddannelses- og Forskningsudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 12-11-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 25-11-2014
Betænkning afgivet 02-12-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 09-12-2014
3. behandlet, vedtaget 11-12-2014
Ministerområde:
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Resumé:
Lovforslaget skal sikre bedre adgang til videregående uddannelser for faglærte på de kunstneriske og på de maritime områder. Det er en opfølgning på aftalen om vækstpakken (initiativ 73) af 2. juli 2014 mellem regeringen (Socialdemokratiet og Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Desuden er vækstpakken en udmøntning af en aftale mellem regeringen, LO og DA om VEU-pakken (voksen- og efteruddannelsespakken), som indebærer, at der skal gives mulighed for maritim og kunstnerisk efter- og videreuddannelse målrettet de faglærte.

Med dette lovforslag bliver reguleringen af de maritime og kunstneriske uddannelser endvidere harmoniseret med Uddannelses- og Forskningsministeriets område.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 106 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.