§ 20-spørgsmål S 430 Om Varmeplan Thy/Mors.

Til: Klima- og energiminister Connie Hedegaard (KF)
Dato: 20-11-2009
Samling: 2009-10
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 20-11-2009
Endelig besvarelse 25-11-2009
Spørgsmålets ordlyd:
Hvilken forklaring kan ministeren give den undrende offentlighed nu, når der tales så meget om klima og miljø, på syltninger af Thisted Kommunes ansøgning om modernisering af sit kraft-varme-værk, en sag, der har som formål med Varmeplan Thy/Mors at udvide den miljøvenlige fjernvarme til nærliggende byer omkring Thisted?
Skriftlig begrundelse:
Siden 1991 har affaldsforbrænding været krumtappen i at forsyne Thisted Varmeværk med fjernvarme. Siden december 2008 har Thisted Kommune på grund af sit nedslidte og umoderne kraftvarmeværk haft en ansøgning liggende i Energiministeriet/-styrelsen for at få opbygget et moderniseret anlæg for ved egen økonomi at udvide den miljøvenlige fjernvarme til en lang række nærliggende byer. Et moderniseret anlæg vil kunne klare de stigende mængder affald samt en forbedret elproduktion. Den 25. september oplyste ministeren i et svar til Energiudvalget, at Thisted Kraftvarmeværk ville have svar inden for en måned. I dag skriver vi 25. november, altså 2 måneder efter.
Dokumentdato: 20-11-2009
Modtaget: 20-11-2009
Omdelt: 20-11-2009

Hvilken forklaring kan ministeren give den undrende offentlighed, nu når der tales så meget om klima og miljø, på syltninger af Thisted Kommunes ansøgning om modernisering af sit kraftvarmeværk, en sag der har som formål med Varmeplan Thy/Mors at udvide den miljøvenlige fjernvarme til nærliggende byer omkring Thisted?

Hvilken forklaring kan ministeren give den undrende offentlighed, nu når der tales så meget om klima og miljø, på syltninger af Thisted Kommunes ansøgning om modernisering af sit kraftvarmeværk, en sag der har som formål med Varmeplan Thy/Mors at udvide den miljøvenlige fjernvarme til nærliggende byer omkring Thisted? (pdf-version)
Html-version