L 29 Forslag til lov om ophævelse af lov om statsgaranti og ydelsestilskud vedrørende høsttabslån til tørkeramte jordbrugere, lov om tilskud til jordbrugets konsulentvirksomhed og stormfaldsloven samt ændring af kursgevinstloven.

Af: Fødevareminister Hans Christian Schmidt (V)
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 06-10-2005

Fremsættelsestale af lovforslag

20051_l29_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (6. oktober 2005)

 

 

Fødevareministeren (Hans Christian Schmidt):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ophævelse af lov om statsgaranti og ydelsestilskud vedrørende høsttabslån til tørkeramte jordbrugere og lov om tilskud til jordbrugets konsulentvirksomhed

(Lovforslag nr. L 29).

Lovforslaget fremsættes med henblik på at ophæve lov nr. 918 af 25. november 1992 om statsgaranti og ydelsestilskud vedrørende høsttabslån til tørkeramte jordbrugere og lov om tilskud til jordbrugets konsulentvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 98 af 10. februar 1999.

Lovforslaget er et led i regeringens regelsanering, der bl.a. har til formål at reducere antallet af love ved at ophæve de love, der ikke længere har nogen funktion. I følge lovforslaget foreslås lov om statsgaranti og ydelsestilskud vedrørende høsttabslån til tørkeramte jordbrugere og lov om tilskud til jordbrugets konsulentvirksomhed ophævet, da disse love ikke længere finder anvendelse.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslagets bemærkninger, anbefaler jeg lovforslaget til Folketingets hurtige og velvillige behandling.