Høringens overordnede tema er den kost, ernæring og
madservice, der tilbydes ældre mennesker af offentlige og
private leverandører.
Formålet med høringen er at belyse to emner. For det
første et emne om madens kvalitet og æstetik, idet
maden ofte produceres og leveres i store mængder.
Ældreudvalget ønsker at høre om, hvilke
erfaringer der findes med at lave den leverede mad fra bunden,
hvordan maden kan bidrage til de ældres livsglæde, samt
om de økonomiske aspekter af en mindre lokal
madproduktion.
For det andet ønskes det belyst hvilke udviklinger, man ser
i leveringen af mad til ældre med dysfagi, også kaldet
synkebesvær. I takt med at borgere i Danmark lever
længere, vil vi også se en stigning i borgere, der
lever med en grad af dysfagi. Derfor er det væsentligt at
sikre, at maden er til at indtage for personer med dysfagi, samt at
personale er uddannet til at håndtere spisning med
ældre med dysfagi.
Se programmet her.
Du kan tilmelde dig her.
Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til
registrering i besøgsindgangen på grund af
sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en
halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage
lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at
forstyrre høringens afvikling i øvrigt.
Høringen tv-optages og vil blive vist live her på
Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes
efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises
høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.